DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
aktualizováno: 05.11.2017 19:04:56

SOKOL  HORNÍ  JIŘETÍN  -  FOTBALOVÝ  ODDÍL

Ročník 2009-2010

BlueBoard.cz
BlueBoard.cz

 

 

 
Shrnutí uplynulého ročníku 2009 – 2010
                    
                     V tomto ročníku jsme nás reprezentovalo v jednotlivých soutěžích celkem 5 týmů našeho fotbalového oddílu.
Z toho byla dvě mužstva dospělých, která se zúčastnila krajských soutěží. A-mužstvo bylo premiérově účastníkem KP a B-mužstvo účastníkem I.B třídy.  Další tři mužstva našeho fotbalového oddílu byla z kategorie mládežnické a všechna se zúčastnila soutěží pořádaných okresním fotbalovým svazem v Mostě. Z celkového pohledu na výsledky všech pěti mužstev, můžeme tento ročník hodnotit  jako celkem úspěšný.
 
A - mužstvo
 
                      V tomto ročníku jsme jako nováček KP měli jediný a hlavní cíl, tím byla záchrana v soutěži. Tento cíl se nám podařilo celkem bez větších problémů splnit. V konečné tabulce soutěže jsme ze šestnácti účastníků obsadili  10. místo, s bilancí: z 30 zápasů 9 x zvítězili, 10 x remizovali a 11 x prohráli při skóre  29:42 a zisku 37 bodů.  Už z pohledu na tyto údaje je zřejmé, že naší největší slabinou v právě ukončeném ročníku, byla střelba gólů. V počtu vstřelených branek jsme byli po poslední Bílině nejhorším mužstvem. Naopak v počtu obdržených branek jsme byli čtvrtý nejlepší tým. Špatnou střeleckou bilanci jsme měli zejména v jarní části soutěže, kdy jsme docílili v 15 utkáních pouze 11 branek.  Dalším nezvyklým faktorem byl velký počet remízových utkání. Některé remízy byli cenné, např. jsme dokázali dvakrát remizovat s jasným vítězem soutěže Roudnicí. Ale ve většině jsme ztratili body např: v podzimní části se Žatcem, s Neštěmicemi, se Štětím a hlavně jarní s Modrou.  Takže všichni víme na čem je v budoucnu nejvíce zapracovat. Letní příprava mužstva začíná 12.7. 2010, plán této přípravy je umístěn na této stránce pod tímto celkovým shrnutím.
 
 
B – mužstvo
 
                      Cílem mužstva v tomto ročníku byla záchrana v soutěži, tento cíl se nakonec podařilo splnit. V konečné tabulce jsme ze čtrnácti účastníků obsadili 11. místo, s bilancí: z 26 zápasů jsme 8 x zvítězili , 2 x remizovali a 16 x prohráli při skóre 42:72 a zisku 26 bodů.  Z těchto údajů plyne, že jsme po posledních Podbořanech obdrželi nejvíce branek.  Lépe se nám povedla podzimní část soutěže, kde jsme získali poměrně více bodů než v jarní části . 
 
 
Žáci
 
                       Po dvouroční pauze jsme do soutěže přihlásili také tým žáků. Vzhledem k tomu, že v našem okrese je malý počet družstev této kategorie, tato soutěž hrála turnajově o 4 účastnících a to v počtu hráčů 7+1 na půli fotbalového hřiště. Náš tým byl složen hlavně z hráčů, kteří přišli z přípravky (tzn. 10 až 11 let). V tato kategorie není rozdělené dle ročníků, tudíž naši žáci nastupovali proti starším (např. 14 a 15 let).  Tomu také odpovídali výsledky našich žáků. V podzimní části se teprve se soutěží seznamovali a nedokázali vyhrát ani jedno utkání. V jarní části se už jejich hra zlepšila přišli i lepší výsledky. Přesto v celkovém hodnocení ze 4 účastníků soutěže obsadili poslední 4. místo s bilancí: v 48 zápasech 8 x vyhráli, 2 x remizovali a 35 x prohráli při skóre 74:169 a zisku 29 bodů. Výsledky v jarní části jsou pro nás příslibem do příští sezóny.
 
 
Starší přípravka
 
                        V této kategorii bylo v soutěži sedm účastníků. My jsme se umístili v konečné tabulce na 6. místě s bilancí: v 12 odehraných zápasech jsme 3 x vyhráli, 2 x remizovali a 7 x prohráli při skóre 20:42 a zisku 11 bodů. Lépe se nám dařilo v podzimní části soutěže, kdy jsme vybojovali více bodů, než v jarní části soutěže.
 
 
Minipřípravka
 
                         V druhém ročníku této soutěže jsme pokračovali v dobrých výkonech, které jsme předváděli v ročníku minulém. Naše soutěž se rozrostla ze 4 na 8 účastníků. Tato soutěž se také hrála turnajovým způsobem. V konečné tabulce jsme obsadili hezké 2. místo s bilancí: ve 48 odehraných zápasech jsme 31 x vyhráli, 3 x remizovali  a 14 x prohráli při  skóre 217:134 a zisku 96 bodů.  Nutno však také podotknout, že v těch čtrnácti prohrách je započteno 6 utkání, které jsme prohráli kontumačně, protože se jich  naši nejmladší  nemohli zúčastnit. Důvodem jejich absence v těchto utkáních byla účast s místní školou ve škole přírodě a vzhled k tomu, že se tato soutěž hrála turnajovým způsobem, nešlo tyto zápasy přeložit na jiný termín. Nejlepším střelcem týmu se stal Honza Sapoušek, který z  celkového počtu 217 vstřelených branek  sám vsítil úctyhodných 107 branek.