DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
aktualizováno: 05.11.2017 19:04:56

SOKOL  HORNÍ  JIŘETÍN  -  FOTBALOVÝ  ODDÍL

Zápasy 2015/2016

BlueBoard.cz
BlueBoard.cz

Jaro 2016

Utkání 26. kola  FK Žatec – SOKOL Horní Jiřetín  3 : 0 ( 1 : 0)

 

Sestava: Relich (90) – Dobiáš (68), Smolák (90), Hrubý (90), Žáža (76) – Sapoušek (56), Horáček (90), Korec (85), Spilka (90) – Hammer (70), Glavica (79)

 

Střídající: Kubišta (39), Sinu (69)

 

V posledním utkání tohoto ročníku jsme zajížděli na hřiště do Libočan, kde nás čekal celek FK Žatec. Do zápasu jsme nemohli počítat se zdravotně indisponovanými Ungrem a Vorlíkem, v zahraničí odpočívajícím Badim a ani s Tóthem. Do první šance zápasu se dostal soupeř v 15. minutě po rychlé akci na levé straně a následném centru do vápna, kdy závar před brankou musel řešit gólman Relich. V 16. minutě se do balónu z dobrých 25 metrů opřel Korec a balón šel jen těsně vedle tyče branky soupeře. To bylo z naší strany na dlouho vše a soupeř převzal iniciativu a zatlačil nás na naší polovinu. V 17. minutě předvedl dobrý zákrok Relich, když tvrdou střelu z 20 metrů vytáhl na roh. Z následného rohu hlavičkoval neobsazený hráč soupeře nad. V 19. minutě jsme nezachytili rychlý průnik po pravé straně, následný centr prolétl přes malé vápno, kde naštěstí nebyl nikdo ze žateckých hráčů. Ve 22, minutě nás soupeř opět provětral, tentokrát po levé straně a Relich nás podržel dalším skvělým zákrokem. Ve 29. minutě soupeř svůj tlak zúročil brankou v naší síti, když na střelu z vápna byl Relich krátký – 1:0. Ve 34. minutě získal ve středu hřiště míč Spilka, poslal ho doprava na Hammera, ale jeho centr do vápna byl nepřesný. Ve 36. minutě zmařil další šanci soupeře včasným vyběhnutím Relich, když se soupeř rychlou kombinací dostal až do vápna. Ve 41. minutě Relich vyrazil tvrdou střelu ze šestnáctky pouze k dalšímu hráči Žatce, ale střelu do prázdné branky dokázal skluzem zastavit Žáža. Ve 44. minutě jsme předvedli ojedinělou kombinační akci, když Glavica poslal do pravé strany míč na Hammera, ale na jeho prudký centr Sinu nedosáhl.

Do druhého poločasu vstoupil lépe soupeř, když hned ve 46. minutě musel předvést skvělý zákrok a lá „Boateng“ Žáža, když vyhlavičkoval míč letící do prázdné branky. Ve 49. minutě zachraňoval v další šanci Žatce Smolák, když skluzem  uvnitř vápna zblokoval střelu soupeře. V 50. minutě předvedli akci Glavica s Kubištou, ale Kubištovo střele chyběla patřičná razance. V 54. minutě se po rohovém kopu soupeře nechal na vápně Kubišta přehlavičkovat protihráčem, ten poslal přihrávku do vápna a útočník soupeře se z deseti metrů nemýlil – 2:0.V 60. minutě se k velkému sólu nadechl Spilka, když jeho slalom z půlky hřiště vyřešil až stoper Žatce faulem na hranici šestnáctky. Následný přímý kop poslal Spilka nad branku soupeře. V 74. minutě jsme lehce ztratili balón na levé straně, následoval centr do vápna a střela, kterou dokázal Relich pouze vyrazit před sebe a na následnou dorážku již byl krátký – 3:0. V 81. minutě předvedl soupeř další akci po křídle, ale se střelou si Relich poradil. Poslední minuty se už dohrávaly spíše z povinnosti a závěrečný hvizd  byl vysvobozením pro obě mužstva.

 

V posledním zápase sezóny jsme předvedli špatný výkon a soupeř by jasně lepší a zaslouženě vyhrál. My jsme nedokázali navázat na naše předchozí jarní výkony, kdy jsme získávali body díky naší obrovské bojovnosti. V Žatci jsme předvedli odevzdaný výkon a soupeři jsme hodně usnadnili cestu za vítězstvím.

 

Utkání 25. kola SOKOL Horní Jiřetín – TJ Podbořany  12 : 2 ( 7 : 0)

 

Branky: Spilka 4, Sinu 3, Unger, Hrubý, Korec, Relich, Kubišta

Sestava: Relich (90) – Žáža  (78), Hrubý (90), Smolák (57), Dobiáš Honza (90) – Vorlík (80), Unger „K“ (90), Horáček (45), Korec (70) – Sinu (45), Spilka (90)

Střídající: Sapoušek (45), Kubišta (45), Glavica (45), Hammer (30) *

*  závorce uveden počet odehraných minut

V domácím utkání jsme přivítali celek TJ Podbořany a vítězství nás mohlo posunout na šestou příčku tabulky. Na podzim jsme dokázali z Podbořan po velmi dobrém výkonu přivézt tři body a taky jsme už věděli, že fotbal proti Podbořanským hodně bolí. Do utkání jsme   vstoupili vynikajícím způsobem a hned v první minutě utekl po pravé straně, z taneční párty rozehřátý, Unger a centrem před brankou našel Korce, jehož nedůraznou střelu dokázal brankař chytit. Ve 4. minutě poslal do ulice přesnou přihrávkou Spilka na Ungera a ten svůj samostatný únik zakončil střelou podél brankáře – 1:0. V 5. minutě vybojoval na půlce míč Spilka, posunul ho na pravou stranu na Ungera, který přesnou přihrávkou našel ve vápně Sinu a ten se zblízka nemýlil – 2:0. V 8. minutě utekl obráncům Spilka, ve vápně udělal kličku gólmanovi, který ho poslal nemilosrdně k zemi – penalta a žlutá karta pro gólmana Podbořan. K penaltě se postavil Spilka, jehož střelu gólman vystihl, ale u odraženého míče byl jako první opět Spilka a napodruhé se nemýlil – 3:0. Za stavu 3:0 jsme na chvíli ubrali nohu z plynu a za zmínku stála jenom kombinační akce Spilky a Sinu z 18. minuty, která skončila rohem a nebezpečná střela Korce z 20. metrů, kterou brankář se štěstím vyrazil nohou. Ve 24. minutě jsme opět zařadili vyšší rychlost a po přihrávce Sinu se Spilka uvolnil ve vápně a křížnou střelou nedal brankáři Podbořan šanci – 4:0. Ve 27. minutě se dostal k míči ve vápně Korec a jeho střela levou nohou skončila u vzdálenější tyče – 5:0. V 31. minutě se připomněl soupeř, když si útočník naběhl za obranu, ale Relich byl včas venku z branky a míč dokázal vyrazit. V 32. minutě převzal na půlce míč Unger, prošel sám po pravé straně až k hranici vápna, kde přesnou přihrávkou našel volného Sinu a ten se z deseti metrů nemýlil – 6:0. Ve 36. minutě se po našem rohu dostal míč k Horáčkovi, ten posunul na Sinu, který se uvolnil ve vápně a tečovanou střelou dovrčil svůj hattrick – 7:0. Ve 38. minutě se po pravé straně rozeběhl Unger a svou akci zakončil bodlem mířícím mimo tyče soupeřovo branky. Ve 40. minutě uvolnil Horáček Spilku, ten se prokličkoval do šance, ale jeho střelu dokázal brankář chytit. Ve 43. minutě zakončoval soupeř akce střelou z 20 metrů těsně vedle a ve 45. minutě nás podržel Relich, který včasným vyběhnutím zmařil šanci soupeře.

Do druhého poločasu jsme vstoupil aktivněji soupeř a ve 49. minutě zahrozil střelu ze šestnáctky, ale Relich byl pozorný. V 50. minutě převedl sólovou akci Unger, který se neohroženě pustil mezi tři obránce a byla z toho další penalta v náš prospěch. K míči se postavil brankář Relich, který se z penalty nemýlil – 8:0. Ve 57. minutě z nenápadné akce snížil soupeř na jehož střelu z vápna byl Relich krátký –  8:1. Horší než snížení soupeře bylo zranění stopera Smoláka, kterému jeden ze soupeřů přejel kopačkou achilovku. Na stoperu ho musel nahradit Žáža. V 59, minutě poslal do samostatného úniku Unger Glavicu, ale s jeho střelou levačkou neměl brankář problémy. V 60. minutě využil soupeř chaosu v naše vápně, první střelou trefil tyčku, ale následná střela se od tyče již odrazila do branky – 8:2. Na branku soupeře jsme odpověděli tím nejlepším způsobem, když v 63. minutě utekl po levé straně Unger, levačkou našel přesným centrem ve vápně Kubištu a ten volejem pod břevno málem protrhl síť – 9:2. V 65. minutě zahrával Unger roh, k míči se dostal Hrubý, ale jeho střela šla nad. V 69. minutě se Unger prodíral do další šance, ale obrana jeho střelu včas zblokovala. V 70. minutě napřáhl ke střela Glavica a gólman se musel hodně natahovat, aby střelu vytáhl na roh. V 75. minutě vybojoval míč na půlce Kubišta, posunul ho na pravou stranu na Glavice, který ve vápně našel Hrubého a ten v souboji protlačil míč za záda brankáře – 10:2. V 81. minutě vyzkoušel pozornost Relicha soupeř střelou zpoza vápna a ten míč vytáhl na roh. V 84. minutě prošel po pravé straně Sapoušek, přihrávkou našel na vápně Spilku a ten přesnou střelou nedal brankáři Podbořan šanci – 11:2. V 90. minutě rychle rozehrál Hammer aut na Ungera, ten poslal íč do ulice na Spilku a Spilka se levačkou trefil přesně k tyči – 12:2.

Utkání jsme zvládli velmi dobře a předváděli jsme rychlý kombinační fotbal. Naší převahu jsme vyjádřili i gólově. V druhém poločase jsme si vybrali slabší chvilku, když jsme během tří minut dostali dvě branky, ale to bylo zapříčiněno zraněním stopera Smoláka a následnými problémy se složením obrany, kdy jsme museli vystřídat hned dva hráče z obrané čtyřky. Díky výraznému vedení jsme si mohli ve druhém poločase vyzkoušet hru bez Horáčka a Sinu, kteří tuto sezónu v dorostu končí a taky jsme nechali odpočinout Korce, kterého v neděli čeká, společně se Spilkou, první zápas za mužský A tým v krajském přeboru.       

 

Utkání 24. kola  SK Cítoliby – SOKOL Horní Jiřetín  0 : 9 ( 0 : 2)

 

Branky: Unger 2, Korec , Smolák, Dobiáš, Vorlík, Glavica, Kubišta, vlastní

Sestava: Relich (90) – Dobiáš (90), Smolák (90), Žáža (88), Vorlík (70) – Unger (90), Badi (67), Korec (70), Sapoušek (53) – Spilka (90), Glavica (70)

Střídající: Hammer (42), Kubišta (35), Sinu (45)

 

V dalším utkání jsme zajížděli na hřiště SK Cítoliby, předposledního týmu tabulky. Domácí do utkání nastoupili pouze s devíti hráči a tak jsme ani neřešili to, že stoper domácích nastoupil mimo svou kategorii (dle místních hráč mužstva dospělých). Do utkání jsme vstoupili aktivně a už ve druhé minutě se přes beka protlačil do šance Spilka, ale jeho střelu brankář dokázal vyrazit. Ve 3. minutě šel míč po ose Korec, Unger k Badimu, ale ten slabou střelou z vápna gólmana nevystrašil. V 7. minutě jsme mohli hned dvakrát ohrozit branku soupeře, ale nejprve Unger špatně přihrál Korcovi a potom Glaviva nezpracoval přihrávku Sapouška. V 10. minutě jsme předvedli rychlou akci po levé straně, Vorlík našel na středu Badiho a ten posunul míč doprava na Sapouška, ale jeho střela postrádala potřebnou razanci. V 15. minutě jsme zahrávali rohový kop, na přední tyči míč prodloužil hlavou Smolák na Glavicu, ale ten ze dvou kroků branku přestřelil V 17. minutě vybojoval míč ve středu hřiště Badi, našel na pravé straně Sapouška, ale jeho střela se mezi tyče nevešla. Ve 23. minutě se k míči ve vápně dostal Korec, jeho střelu dokázali obránci zblokovat, ale míč se odrazil opět ke Korcovi a jeho druhou střelu už dokázal obránce pouze tečovat do vlastní sítě – 0:1. Ve 24. minutě se do šance dostal soupeř, ale střelu z vápna dokázal Relich vytáhnout na roh. Ve 28. minutě se k sólu nedechl Unger, prošel až do šestnáctky, ale jeho obstřel brankáře skončil těsně vedle tyčky. Ve 29. minutě našel přihrávkou Badi na vápně Ungera a ten nedal nekompromisně zavěsil – 0:2. Ve 31. minutě se ke střele dostal Badi, jeho střelu gólman vyrazil kee Kubištovi a ten z první mířil nad.

Do druhého poločasu jsme šli s tím, že budeme kontrolovat hru a zpřesníme zakončení. Už ve 47. minutě jsme se dostali do šance, když míč po pravé straně vyvezl Spilka, přesnou přihrávkou našel Ungera, ale ten branku přestřelil. Ve 48. minutě jsme rozehráli roh, Korec skvělým volejem trefil břevno a odražený míč uklidil do sítě hlavou Smolák – 0:3. V 50. minutě poslal Unger přihrávku do ulice na Spilku, ale jeho střela podél gólmana skončila těsně vedle. V 55. minutě vybojoval míč Spilka, přesným centrem našel ve vápně Sinu, ale jeho střelu obrana zblokovala na roh. V 58. minutě vybojoval na středu hřiště balón Unger, přesnou přihrávkou našel rozeběhnutého Glavicu a ten jesličkami pokořil gólmana Cítolib počtvrté – 0:4. V 59. minutě se po další přesné přihrávce od Ungera dostal do šance opět Glavica, ale jeho střela ze šestnáctky šla nad. V 60. minutě tvrdě pálil z 25 metrů Sinu a gólman měl plné ruce práce, aby míč vytáhl aspoň na roh. V 61. minutě vybojoval míč Spilka, posunul míč na rozeběhnutého Korce, který neohroženě prošel mezi dvěma obránci soupeře a sám před gólmanem mu podruhé zahrál na housličky – 0:5. V 65. minutě získal ve středu hřiště míč Korec, načasovanou přihrávkou našel na pravé straně rozeběhnutého Dobiáše a ten střelou ze šestnáctky zvýšil na 0:6. V 68. minutě se do balónu opřel kousek za vápnem Spilka a jeho tvrdá střela prosvištěla kousek nad břevnem. V 71. minutě měl ve středu hřiště dostatek času Vorlík, navedl si míč na střelu a z 20ti metrů zvýšil tvrdou střelou na 0:7. V 73. minutě si na Sapouškovo centr naběhl Unger a klasickým bodlem vsítil náš osmý gól – 0:8. V 78. minutě předvedl pěknou samostatnou akci Spilka, když se prokličkoval až před gólmana, ale ten jeho střelu vyrazil na roh. V 80. minutě se na levé straně prosadil Žáža, ve vápně našel Sinu, jehož střelu dokázal gólman vyrazit jenom k dobíhajícímu Kubištovi a ten svou šanci proměnil – 0:9. To byla poslední tečka, jelikož rozhodčí zápas v 80. minutě ukončil (údajně pospíchal a na zkrácení zápasu se domluvil s domácími, první poločas zkrátil o pět minut).

 

Utkání skončilo jednoznačným výsledkem, ale musíme přihlédnout k tomu, že soupeř nastoupil pouze s devíti hráči. V prvním poločase jsme se trápili a dlouho jsme svou převahu nedokázali gólově zúročit. V druhém poločase jsme již své šance proměnili a mohli jsme vyhrát i vyšším rozdílem. Dost šancí jsme neproměnili a také se nám několikrát nepodařilo dotáhnout ke gólovému zakončení naše rychlé protiútoky a přečíslení soupeře.    

 

Utkání 23. kola SOKOL Horní Jiřetín -   SFK Meziboří  3 : 1 ( 2 : 1)

 

Branky: Sinu 2, Badi

Sestava: Kubišta - Dobiáš, Smolák, Hrubý, Žáža - Unger, Korec, Badi, Spilka - Glavica, Sinu

Střídající: Tóth, Hammer, Vorlík, Sapoušek

 

Utkání 22. kola FK Klášterec – SOKOL Horní Jiřetín  1 : 2 ( 1 : 1)

 

Sestava: Relich (90) – Horáček (70), Hrubý (90), Smolák (90), Dobiáš Honza (90) – Unger „K“ (45), Korec (90), Badi (90), Spilka (90) – Sinu (80), Glavica (90)

 

Střídající: Vorlík (15), Tóth (20), Hammer (20), Kubišta (20) *

*  v závorce uveden počet odehraných minut

 

V dalším zápase jsme zavítali na hřiště FK Klášterec, který je jedním z aspirantů na postup do krajského přeboru. V prvních minutách se hrálo především ve středu hřiště a do první vážnější akce jsme se dostali my, když v 9. minutě po rohovém kopu vracel Glavica míč na vápno na korce, jehož střela z voleje šla nad branku. V 11. minutě předvedl Klášterec rychlou kombinační akci zakončenou střelou, která skončila těsně vedle naší branky. V 18. minutě zahrál klášterecký obránce riskantní malou domů a Sinu chyběl půlkrok, aby stihl míč vypíchnout gólmanovi. Ve 20. minutě nás po rohovém kopu zachránil Horáček, který na brankové čáře odhlavičkoval míč letící do branky. V dalších minutách převzal Klášterec aktivitu a my jsme s vypětím všech sil bránili nerozhodný výsledek. Naštěstí střely kláštereckých hráčů lítaly mimo naše tyče.  Ve 27. minutě rozehrával Klášterec přímý kop z 25 metrů a tvrdá střela orazítkovala naší pravou tyč. Ve 33. minutě se na vápně soupeře uvolnil Badi, protlačil se přes obránce do vápna, ale jeho střelu dokázal brankář vyrazit. Ve 35. minutě nám klášterečtí vrátili míč rozhodčího, Smolák ho přihrál Hrubému, který zazmatkoval a přenechal míč útočníkovi Klášterce, který běžel sám na gólmana, ale Relich dokázal nohama střelu vyrazit. Ve 40. minutě využil soupeř našeho nedůrazu na své pravé straně hřiště, přesným centrem našel ve vápně neobsazeného hráče a ten se zblízka nemýlil – 1:0. Ve 43. minutě chyboval na naší levé straně Horáček, míč se dostal k útočníkovi Klášterce, ale jeho obstřel z vápna skončil naštěstí opět na tyčce. Ve 44. minutě si vzal na levé straně míč Unger, probojoval se až do vápna, ale v malém vápně neměl žádného spoluhráče, který by mohl jeho přihrávku zužitkovat. Ve 45. minutě našel dlouhým nákopem Smolák Spilku, ten ve vápně dokázal míč protlačit na Badiho, který se zblízka nemýlil. Domácí reklamovali ofsajd, ale rozhodčí, který byl blízko celé situace ukázal nekompromisně na středový kruh – 1:1. V nastaveném čase prvního poločasu dokázal soupeř ještě zakončoval zpoza vápna, tvrdou střelu Relich pouze vyrazil před sebe a stoper Hrubý měl plné nohy práce, aby nadvakrát odklidil míč do bezpečí.

Do druhého poločasu jsme nastoupili bez našeho kapitána Ungera, kterému v jednom z tvrdých soubojů zlomil protihráč nos. Soupeř se do nás zakousl a zatlačil nás na naší polovinu. V prvních dvaceti minutách soupeř sedmkrát nebezpečně zakončoval, ale střely končily buď mimo naší branku a nebo si s nimi poradil pozorný Relich. V 68. minutě se nám povedl rychlý kontr, když Korec vyvezl míč a přesnou přihrávkou poslal do úniku Glavicu, kterého obránce strhl k zemi. Rozhodčí písknul faul a rukou ukázal na penaltu. Po poradě s pomezním rozhodčím však faul vytáhl mimo vápno a kopali jsem přímý kop. K míči se postavil Sinu a tvrdou střelou nedal brankáři Klášterce šanci – 1:2. Klášterec se nechtěl s takovým vývojem utkání smířit a vrhl všechny síly do útočení. Na naší branku se valil jeden útok za druhým a jen s vypětím všech sil jsme tomuto tlaku odolávali. Naštěstí neměl soupeř v neděli správně seštelovaná mířidla a jeho střely lítaly mimo branku. Přežili jsme i pětiminutové nastavení a po závěrečném hvizdu rozhodčího jsme mohli začít slavit tříbodový zisk.

Soupeř byl fotbalovější a při jeho šancích jsme měli i trochu toho potřebného štěstí, ale za svou bojovnost a nasazení si hráči zaslouží obrovskou pochvalu. Po „vlažném“ výkonu v Lounech si hráči dokázali, že když do toho budou „šlapat“ tak dokážou urvat body i se silnějšími protivníky.

 

Utkání 20. kola FK Louny „B“ – SOKOL Horní Jiřetín  4 : 1 ( 2 : 1)

 

Sestava: Relich (90) – Horáček (90), Hrubý (90), Unger „K“(90), Dobiáš Honza (90) – Hammer  (62), Korec (90), Badi (90), Kubišta (45) – Spilka (90), Glavica (90)

 

Střídající: Vorlík (28), Tóth (28), Sinu (17)*

*  v závorce uveden počet odehraných minut

 

Ve středu jsme zajížděli do Loun k dohrávce odloženého zápasu 20. kola. Na tvrdém a hrbolatém hřišti jsme nastoupili s uzdraveným brankářem Relichem a od začátku zápasu nastoupil i druhý rekonvalescent Spilka. Do první šance se dostal soupeř, když po rohovém kopu hlavičkoval hráč Loun těsně nad naší branku. Ve 12. minutě předvedl rychlou akci zakončenou střelou zpoza vápna, ale Relich byl pozorný. Ve 13. minutě rozehrával Horáček přímý kop, ve vápně našel hlavu Glavici, který míč posunul na malé vápno, kde však naši hráči chyběli. V 15. minutě využil soupeř naší špatné rozehrávky a Relich se musel hodně natahovat, aby tvrdou střelu vytáhl na roh. Po rohovém kopu zakončoval soupeř na delší tyči nad naší branku. V 16. minutě dostal Relich malou domů, nikým neatakován se snažil rozehrát z první, ale nepovedeným odkopem našel pouze útočníka Loun, který střelou k tyči otevřel skóre utkání – 1:0. ve 20. minutě jsme po rohovém kopu soupeře získali míč, Hammer poslal do ulice na Glavicu, který postupoval sám na gólmana, ale ten dokázal nohama jeho střelu vyrazit. Ve 22. minutě dobře napadal na vápně soupeře Badi, obránce v tísni zahrál malou domů, která skončila k překvapení všech v síti – 1:1. Ve 28. minutě zahrával soupeř další rohový kop, míč propadl na malém vápně, kde se ho snažil odkopnout Hrubý, ale trefil Kubištu, od něhož se míč odrazil do branky – 2:1. Ve 32. minutě se soupeř dostával do další šance, ale obrana stačila včas střelu zblokovat na rohový kop. Ve 43. minutě vybojoval Kubišta balón na soupeřovo polovině, přihrál Spilkovi, ale jeho kličkovanou ve vápně mu skokem pod nohy ukončil lounský brankář.

Do druhého poločasu jsme chtěli vstoupit aktivně, ale byl to naopak soupeř, který hned ve 46. minutě využil naší chyby a dalekonosnou střelou orazítkoval břevno naší branky. V 63. minutě se soupeř dostával do šance po nedorozumění gólmana a stopera, ale Dobiáš na poslední chvíli balón uklidil do bezpečí. V 64. minutě nás soupeř rozebral rychlou kombinační akcí, ale střela ze šestnáctky mířila nad. V 72. minutě jsme rozehrávali přímý kop z nebezpečné vzdálenosti, ale Ungerovo střela mířila nad. V 73. minutě předvedli Louny rychlý protiútok a postupovali v situaci dva na jednoho a akci zakončili bezchybně – 3:1. V 75. minutě se soupeř dostal do další šance po naší zbytečné ztrátě balónu, ale lob přes gólmana skončil na břevně. V 77. minutě zahrával soupeř rohový kop a míč letící na přední tyč tečoval Hammer hlavou do vlastní branky – 4:1. V závěrečných minutách se na hřišti nic důležitého nestalo a tak jsme z Loun odjížděli s prázdnou.

Utkání v Lounech se nám vůbec nepovedlo a odvedli jsme odevzdaný výkon. Z Loun jsme si chtěli odvézt nějaký ten bod, ale o body se musí bojovat na hřišti a ne jenom o nich mluvit v autobuse cestou na utkání.

 

Utkání 21. kola SOKOL Horní Jiřetín – SK Slavětín  21 : 0 ( 13 : 0)

 

Branky: Korec 4, Badi 3, Unger 3, Horáček 2, Glavica 2, Spilka 2, Dobiáš, Kubišta, Hrubý, Sinu, vlastní

Sestava: Kubišta – Dobiáš, Smolák, Hrubý, Horáček – Sapoušek, Korec, Badi, Unger „K“ – Glavica, Sinu

Střídali: Hammer, Spilka

V sobotním zamračeném počasí jsme na našem hřišti přivítali celek SK Slavětín, který je s nulovým bodovým ziskem na posledním místě tabulky. Soupeř dorazil pouze s deseti hráči, což značně ovlivnilo kvalitu zápasu. Soupeře jsme hned od první minuty zatlačili na jeho polovinu a bylo jen otázkou času, kdy padne první branka.

Kanonádu jsme odstartovali hned ve 4. minutě, když se k míči po autovém vhazování protlačil Badi a v souboji s brankářem byl důraznější – 1:0. Vytvářeli jsme si jednu šanci za druhou a skóre pomalu narůstalo:

10. minuta – 2:0 – Korec – odražený míč po rohovém kopu, křížná střela k tyči

11. minuta – 3:0 – Badi – akce Glavica – Sinu – přihrávka do ulice na Badiho

13. minuta – 4:0 – Korec – Horáček vyvezl balón z vlastní poloviny a přihrál Korcovi do ulice

16. minuta – 5:0 – Dobiáš – Korcova střela ze šestnáctky sražená k Dobiášovi, ten střela z první do odkryté branky

22. minuta – 6:0 – Unger – Dobiáš akce po pravé straně, přihrávka na Ungera, ten přetlačil v souboji obránce a samostatný nájezd proměnil

27. minuta – 7:0 – Sinu – Smolák přihrávka do ulice na Ungera, který našel přesnou přihrávkou před brankou Sinu a ten zakončoval z první

30. minuta – 8:0 – Glavica – samostatná akce na pravé straně a střela z téměř nulového úhlu

31. minuta - 9:0 – Unger – Horáček vyvezl míč z vlastní poloviny, přihrávka do ulice na Ungera, který se v dalším samostatném nájezdu nemýlil

34. minuta – 10:0 – Badi – Glavica střela z vápna, míč se od obránce odrazil k Badimu, který z první zamířil přesně k tyči

40. minuta – 11:0 – Korec – vybojoval míč v souboji s obráncem a zblízka se nemýlil

41. minuta – 12: 0 – Glavica – samostatný únik, střela k tyči

42. minuta – 13:0 – Unger – stoper Hrubý vyvezl míč z vlastní poloviny a přesnou přihrávkou poslal Ungera do dalšího samostatného nájezdu

53. minuta – 14:0 – Spilka – samostatná akce mezi obránci do vápna a přesná střela k tyči

55. minuta – 15:0 – Horáček – Glavica akce na pravé straně a přesná přihrávka před branku na malé vápno

62. minuta – 16:0 – Horáček – akce po pravé straně Dobiáš – Hammer – Glavica – přihrávka na malé vápno

74. minuta – 17:0 – vlastní – Hammer střela z vápna, obránce střelu tečoval do branky

78. minuta – 18:0 – penalta – Kubišta – faul na Badiho

85. minuta – 19:0 – Spilka – střela po odraženém míči ve vápně

87. minuta – Hrubý – přihrávka ve vápně od Ungera

89. minuta – Korec – Horáček střelou trefuje břevno, Korec dorážka z malého vápna

S posledním celkem soutěže jsme si vylepšili skóre a posunuli jsme se na sedmé místo v tabulce. V prvním poločase jsme se soustředili jenom na hru a stav 13:0 byl pro soupeře ještě milosrdný. Ve druhém poločase jsme se však nechávali vyprovokovat hráči Slavětína, kterým už nešlo o fotbal a pouštěli jsme se s nimi do zbytečných slovních přestřelek, což „odnesl“ v 68. minutě Dobiáš, kterého poslal rozhodčí nuceně střídat. Někteří hráči by se měli zamyslet nad tím, jestli za stavu 16:0 v náš prospěch mají zapotřebí se s protivníkem sprostě urážet. Je škoda, že jsme v druhém poločasu už nehráli tak aktivně, protože jsme hráčům Slavětína mohli na cestu domů naložit větší brankový příděl. Teď nás čekají dva těžké zápasy na hřištích soupeře, když nás v anglickém týdnu čeká nejprve středeční dohrávka v Lounech a potom zápas s Kláštercem.  

 

Utkání 19. kola SOKOL Horní Jiřetín – FK Strupčice  8 : 1 ( 3 : 0)

 

Branky: Badi 4, Korec, Sinu, Hrubý, Unger

Sestava: Kubišta (90) – Horáček (90), Hrubý (90), Smolák (70), Dobiáš Honza (84) – Vorlík (28), Unger „K“ (90), Badi (90), Korec (90) – Sinu (81), Glavica (90)

 

Střídající: Sapoušek (55),Tóth (42) *

*  závorce uveden počet odehraných minut

 

V sobotním domácím utkání jsem na naše hřišti přivítali soupeře ze Strupčic. V utkání nám opět chyběli dlouhodobě zranění Spilka, Relich, Žáža a taká Hammer. Do utkání jsme už mohli počítat s Tóthem, který již doléčil poraněnou nohu.

Do soupeře jsme se zakousli od prvních vteřin a hned v první minutě jsme předvedli rychlou akci, když se míč od Korce dostal k Sinu, jenž našel na vápně Badiho a ten tvrdou střelou orazítkoval břevno. Ve 3. minutě posunul míč Vorlík na Badihu a ten přihrálo Korcovi, který se uvolnil ve vápně a levačkou zamířil k tyči – 1:0. V 5. minutě rychle rozehrál Vorlík aut na Badiho, ten poslal míč na Ungera, ale jeho střela šla těsně vedle. V 6. minutě se připomněl soupeř, když po rychlé kombinaci šel míč za naše obránce, ale Kubišta včasný vyběhnutím soupeře do šance nepustil. V 7. minutě se na levé straně uvolnil Unger, přesným centrem našel ve vápně Badiho, ale jeho hlavičku gólman chytil. Ve 14. minutě unikal naší obraně útočník soupeře, ale vracející se Smolák ve spolupráci s brankářem Kubištou mu zakončit nedovolili. V těchto minutách jsme přenechali soupeři iniciativu a na naší branku se valil jeden útok za druhým. V 15. minutě soupeř střílel zpoza vápna, ale Kubišta byl pozorný. Mezi 25. a 28. minutou musel Kubišta řešit tři nebezpečné šance soupeře, kdy nejlepší zákrok vytáhl proti útočníkovi, který šel sám na naší branku, ale při pokusu o přelobování využil Kubišta veškerou svou výšku a míč za svá záda nepustil. Ze soupeřovo tlaku jsme se vymanili ve 35. minutě, když našel Sapoušek přesnou přihrávkou Badiho, ten se uvolnil na šestnáctce a tvrdou střelou pod břevno zvýšil na 2:0. Ve 36. minutě jsme rozehráli aut na pravé straně, Korec našel křížnou přihrávkou ve vápně Badiho, jeho první střelu dokázal brankář sice vyrazit, ale pouze zpět do Badiho, od něhož se  míč odrazil do sítě – 3:0. V prvním poločase se už nic důležitého neodehrálo a tak jsme šli do kabiny s třígólovým vedením.

Do druhého poločasu  jsme vstoupili opět aktivně a ve 49. minutě se do vápna prokličkoval Unger, ale v poslední chvíli mu míč dokázal stoper hostí ukopnout. Ve 59. minutě zahrával soupeř přímý kop z pravé strany, centrovaný míč odhlavičkoval z vápně Smolák, u míče byl první soupeř, ale jeho střela šla nad naší branku. V 61. minutě unikl soupeř po naší pravé straně, ale střela z úhlu skončila jen na boční síti branky. V 63. minutě se po závaru ve vápně dostal k míči Badi a jeho skákavá plíživka zapadla přesně k levé tyči soupeřovo branky – 4:0. V 67. minutě jsme nechali soupeře skórovat, když rychlonohý útočník soupeře využil nedorozumění Smoláka s Kubištou a po kličce gólmanov  trefil odkrytou branku – 4:1. V 70. minutě se míč po ose Korec, Badi dostal k Sinu a ten se štěstím přehodil gólmana hostí – 5:1. v 73. minutě si vzal trenérovo poločasovou radu k srdci Hrubý, když si naskočil na přesný centr z rohu a hlavou zavěsil – 6:1. V 77. minutě předvedli rychlou akci Badi s Ungrem, který poslal míč do ulice na Tótha, jehož střela skončila na tyčce branky. V 80. minutě vybojoval na půlce míč Unger, poslal míč na Badiho, který ustál tvrdý zákrok stopera hostí a sám před gólmanem se nemýlil – 7:1. V 86. minutě šel soupeř do brejku, ale útočníkovo střela šla nad branku. V 88. minutě prošel po pravé straně až do vápna Unger, přesnou přihrávkou oslovil před prázdnou brankou Korce, ale ten se ukvapil a z první vysoko přestřelil. Poslední slovo měl náš kapitán Unger, který si ze soupeřovo obránců udělal slalomové tyčky a po krásném sólu vstřelil gól podél vybíhajícího gólmana  - 8:1.

V utkání se nám dařilo proměňovat šance a díky naší produktivitě jsme dokázali soupeři nastřílet osm branek. Utkání jsme začali aktivně a podařilo se nám vstřelit rychlou branku. potom jsme však nepochopitelně přenechali aktivitu soupeři a ten nám od nějaké 14. minuty zle zatápěl. V této fázi hry nás podržel brankář Kubišta, který předvedl několik důležitých zákroků. V 35. minutě jsme se z tlaku soupeře dokázali vymanit a dvěma rychlými góly jsme naší hru uklidnili. Ve druhém poločase jsme na hřišti dominovali a svůj tlak jsme dokázali zúročit i gólově. Při útočení jsme však zapomínali na zadní vrátka a soupeř několikrát zahrozil z rychlých protiútoků. Škoda obdržené branky, kdy došlo ke špatné komunikaci mezi obranou a brankářem.

 

Utkání 18. kola SOKOL Horní Jiřetín – TJ Krásný Dvůr/Kryry  5 : 3 ( 1 : 3)

Branky: Badi 4, Sinu

Sestava: Kubišta (90) – Horáček (90), Hrubý (90), Smolák (90), Dobiáš Honza (90) – Vorlík (30), Unger „K“ (90), Badi (90), Korec (90) – Sinu (90), Glavica (90)

Střídající: Sapoušek (58),Orth (2 ) 

 

V sobotním zamračeném počasí jsme na našem hřišti přivítali celek TJ Krásný Dvůr/Kryry. Do utkání jsme museli nastoupit bez dlouhodobě zraněných Relicha, Spilky, Žáži a chyběli i Tóth s Hammerem. Na lavičce nás doplnili žáci  Jirka Sapoušek a Míra Orth.

V utkání jsme chtěli zopakovat bojovný týmový výkon z minulého kola, kde jsme dokázali vyhrát v Údlicích. Bohužel přání a realita se hodně rozcházeli. Do první šance se dostal soupeř, když si na dlouhý nákop za obranu naběhl útočník, ale jeho střela šla vedle. Varování jsme nebrali vážně a tak soupeř v 5. minutě udeřil poprvé. Útočník si poslal balón podél našeho obránce, udělal kličku gólmanovi a odkrytou branku neminul – 0:1. V 7. minutě mohlo být srovnáno, když gólman soupeře špatně odkopl malou domů, míč se dostal k Sinu, který z úhlu střílel do prázdné branky. Jeho slabou střelu, ale stihl obránce doběhnout a míč odkopl do bezpečí. V 18. minutě poslal dlouhý balón za obranu Korec a Glavica pálil z úhlu, ale jeho střelu brankář chytil. Ve 23. minutě předvedli hosté rychlý brejk, ale obrana se stihla včas vrátit a soupeře do zakončení nepustila. Ve 26. minutě udeřil soupeř podruhé, když útočník předvedl akci jako přes kopírák a do prázdné branky zvýšil na 0:2. Ve 28. minutě se přes beka prodral do zakončení Unger, ale střela šla mimo. Ve 31. minutě jsme konečně předvedli akci, když Dobiášovo autové vhazování prodloužil Unger na Sinu, který poslal do ulice Badiho, který sám proti brankáři nezaváhal – 1:2. Ve 36. minutě rozehrával přímý kop soupeř, na centr vybíhal Kubišta, ale u míče byl dříve útočník, od kterého se balón odrazil do sítě – 1:3. Ve 44. minutě mohlo být ještě hůř, když se soupeř prokombinoval až do zakončení uvnitř vápna, ale střela šla naštěstí mimo.

O přestávce jsme si v kabině rozebrali chyby a do druhého poločasu jsme šli s odhodláním zápas otočit. Ve 46. minutě střílel v dobré pozici Glavica vedle a ve 48. minutě byl gólman hostí o zlomek vteřiny dříve než Badi. V 61. minutě byla naše snaha odměněna, když Ungerovo centr do vápna podběhl stoper hostí, míč se dostal k Badimu, který byl v souboji s gólmanem důraznější a snížil na 2:3. V 65. minutě zahrával soupeř přímý kop z 25 metrů, střela byla tečována jedním z našich hráčů a Kubišta musel využít všechny svoje centimetry, aby balón vytáhnul na roh.  V 68. minutě si na kolmici za obranu naběhl Sinu, ale brankář jeho střelu vyrazil a Badiho dorážce chyběla razance. V 79. inutě se přes obránce prosadil po samostatné akci Badi a střelou k tyči vyrovnal na 3:3. V ten okamžik zhasla časomíra, což rozčílilo trenéra hostí, který si myslel, že se jedná o náš taktický manévr. V 86. minutě se opět prosadil Badi, když z poloviny hřiště utekl všem obráncům a s přehledem skóroval podél vybíhajícího brankáře. V 88. minutě šli dva na jednoho Glavica se Sinu, Glavica oslovil ke skórování před brankou osamoceného Sinu, ale ten střelou z první přestřelil. V 89. minutě naše vítězství pečetil Sinu, když akci po levé straně rozeběhl Sapoušek, který našel na středu hřiště Glavicu a ten do ulice poslal na Sinu a ten křížnou střelou z pravé strany stanovil konečný výsledek na 5:3.

První poločas se nám vůbec nepovedl a nedokázali jsme si poradit s rychlým a technickým útočníkem soupeře. Nehráli jsme aktivně, ve středu hřiště nám chyběl patřičný důraz a kazili jsme spoustu přihrávek. O přestávce jsme si v kabině všechno vyříkali a v druhém poločase se naše hra zlepšila. Začali jsme nebezpečného útočníka soupeře zdvojovat a nepouštěli jsme ho do šancí. Soupeř, jehož hra je založena hlavně na tomto útočníkovi, přestal být v druhém poločase tak nebezpečný a my jsme si začali vytvářet brankové příležitosti. Hráči ukázali, že i za nepříznivého stavu chtěli vyhrát a díky své bojovnosti zápas otočili.    

 

 

 

Utkání 17. kola SK Údlice – SOKOL Horní Jiřetín  1 : 4 ( 0 : 2)

Branky: Hammer, Smolák, Hrubý, Spilka

Sestava: Relich (90) – Dobiáš (80), Smolák „K“ (90), Hrubý (90), Žáža (90) – Vorlík (84), Korec (84), Badi (80), Spilka (90) – Glavica (80), Sinu (80)

Střídali: Hammer (32), Kubišta (20) 

 

    V dalším kole jsme zavítali na hřiště SK Údlice, jednoho z aspirantů na postup do krajského přeboru. V utkání jsme nemohli počítat s indisponovanými hráči Horáčkem a Ungrem a při rozcvičce odešel ze hřiště i Tóth. Do utkání jsme vstoupili aktivně a v 5. minutě našel Korec rozeběhnutého Dobiáše, jehož centr do vápna se několikrát odrazil od hráčů než se dostal k Vorlíkovi, jehož dloubák mířil mimo tyče. V 7.minutě zahrozili domácí, když předvedli rychlou akci po levé straně, ale následný centr si s přehlede stáhl Relich. V 8. minutě se dostal balón z pravé lajny ke Korcovi, který si to zamířil přímo mezi beky a jeho střela levačkou se mezi tyče nevešla. V 10. minutě domácí předvedli rychlý kontr, na kolmici mezi beky jsme stihli zareagovat a Relich ve spolupráci s Hrubým a Smolákem útočníka odzbrojili. Ve 12. minutě jsme rozehráli akci po pravé straně, míč se dostal k Sinu, jehož střela šajtlí skončila v gólmanovo náručí. Ve 13. minutě vyvezl Smolák balón z naší poloviny a přesnou přihrávkou do ulice vyslal do šance Vorlíka, který však obránce v souboji přetlačit nedokázal a míč skončil v autu. V 16. minutě zahrával soupeř v z půlící čáry, na dlouhý nákop si naskočil osamocený útočník Údlic a jeho hlavička šla naštěstí mimo naší branku. V 19. minutě dobře napadali rozehrávku soupeře Korec s Badim a druhý jmenovaný se dostal k odraženému balónu, ale jeho střela zpoza vápna šla vedle branky. Ve 25. minutě našel autový vhazováním Dobiáš Vorlíka, který posunul míč do vápna na Spilku, který prošel mezi dvojicí obránců a přihrávkou našel volného Hammera, který z deseti metrů procedil balón do sítě mezi nohama brankáře a bylo to 0:1. Ve 26. minutě šel balón po ose Spilka, Hammer k Badimu, jehož střelu obrana zblokovala na roh. PO následném rohu se k míči dostal Badi, ale jeho střela šla těsně vedle. Ve 29. minutě předvedl soupeř kombinační akci ve středu hřiště, ale střela z vápna šla nad naší branku. Ve 35. minutě zachraňoval na poslední Hrubý, který ustřelil útočníkovi Údlic míč v jasné šanci. V těchto minutách nás soupeř zatlačil na naší polovinu ve snaze zremizovat utkání do poločasu. Ve 36. minutě měla plné ruce i nohy práce stoperská dvojice Hrubý a Smolák, aby zabránila gólovce soupeře. Ve 38. minutě se urostlý střední záložník soupeře vydal na výlet, hladce prošel středem hřiště a jeho střelu zpoza vápna musel likvidovat Relich. Ve 44. minutě běžel po našem dlouhém odkopu sám na brankáře Glavica, ale brankář dokázal jeho střelu vytáhnout na roh. Na rohový kop si naběhl Spilka, který vyhrál souboj před brankářem a k odraženému míči se dostal Smolák, který zblízka zvyšoval na 0:2.

    Do druhého poločasu jsme opět vstoupili aktivně a hned ve 47. minutě vybojovala míč dvojice Korec, Badi, ale Badiho střelu gólman chytil. Ve 48. minutě soupeř vytvořil neskutečný závar v naší šestnáctce, ale obrana zvládla všechny pokusy o střelu zblokovat. V 50. minutě si vzal na polovině hřiště míč Spilka, neohroženě se pustil mezi obránce, prošel až před gólmana, ale jeho pokus o dloubák skončil těsně vedle. V 51. minutě propadl míč v našem vápně, míč se dostal k zlickému útočníkovi, který postupoval z úhlu na Relicha, ale ten dokázal střelu nohama vyrazit. V 52. minutě musel Relich předvést další skvělý zákrok, když na něho postupoval osamocený útočník a Reliche vyražený míč odklidila obrana do bezpečí. V 56. minutě našel Dobiáš autovým vhazováním na našem vápně soupeřova útočníka, ale s jeho střelou si pozorný Relich poradil. V 66. minutě vysunul do ulice Badi Sinu, který postupoval sám na brankáře, ale ten jeho střelu se štěstím chytil. V 68. minutě se do další šance prodral aktivní Glavica, ale jeho střela letěla nad břevno. V 72. minutě se k zakončení dostal soupeř, ale dloubák po sérii rychlých narážeček šel mimo naší branku. V 77. minutě rozehrával přímý kop z pravé strany Sinu, krásným centrem našel v malém vápně Hrubého a ten se zblízka hlavou nemýlil - 0:3. Ani za tohoto stavu soupeř nesložil zbraně a tlačil se před naší branku. V 80. minutě zakončoval soupeř z vápna těsně nad naší branku. V 82. minutě vyrazili do brejku Spilka s Hammerem, ale Hammer špatnou přihrávkou akci zazdil. V 83. minutě stříleli zpoza vápna Korec a Vorlík, ale obě střely brankář chytil. V 84. minutě šel dlouhý nákop za naší obranu, nejvýše vyskočil Smolák, který však balón pouze prodloužil za sebe a donutil k zákroku našeho brankáře. V 86. minutě si na dlouhý nákop naběhl Hammer, od něho se míč dostal ke Spilkovi, který si pohrál s celou obranou včetně brankáře a zvýšil na 0:4. Poslední slovo měli domácí, kteří předvedli rychlou akci po své levé straně, kde Dobiáš s Kubištou již nestihli zareagovat a útočník Údlic vsítíl, střelou podél vybíhajícího Relicha, čestný úspěch domácích.

 

    V utkání proti silnému soupeři jsme konečně předvedli bojovný týmový výkon. Soupeř byl sice fotbalovější, ale naši hráči dokázali bojovností a nasazením eliminovat sílu soupeře. Vypracovali jsme si dostatek vyložených brankových příležitostí a většinu z nich jsme i dokázali proměnit. Obrana dneska pracovala spolehlivě a soupeř většinu akcí zakončoval střelami zpoza vápna. Nutno podotknout, že dneska bránil skvěle celý mančaft a zápas všichni odjezdili „po prdeli“. Jedinou kaňkou na našem vítězství je zranění Spilky, který má po tvrdém zákroku soupeře možná zlomený palec na noze.

 

Utkání 16. kola  SOKOL Horní Jiřetín  - volný los

 

Utkání 15. kola FK Postoloprty – SOKOL Horní Jiřetín  5 : 2 ( 1 : 0)

 

Sestava: Relich (90) – Žáža (83), Hrubý (90), Smolák (90), Dobiáš Honza (23) – Vorlík (50), Unger „K“ (78), Horáček (75), Korec (37) – Spilka (80), Glavica (80)

 

Střídající: Sapoušek (20), Tóth (37), Sinu (65), Kubišta (25), Badi (67) *

*  závorce uveden počet odehraných minut

 

    V nedělním slunném počasí jsme zavítali na hřiště celku FK Postoloprty. Dle postavení v tabulce se mělo jednat o vyrovnané utkání, které nemělo mít vyloženého favorita. Do první nebezpečné akce se dostával v 5. minutě Spilka, který se kolem obránce protáhl do vápna, ale balón nechal za sebou a vracející se obránce ho odkopl do bezpečí. Ve 12. minutě předvedl soupeř jednu ze svých křídelních akcí, ale nebezpečný centr dokázal zachytit náš gólman Relich. Ve 14. minutě vystihl špatný odkop brankáře Unger, zpracoval balón na prsa a jedovatou střelou z 20 metrů protáhl gólmana soupeře. Po následném rohu se k míči dostal Smolák, ale ve střele mu zabránili bránící hráči. V 17. minutě jsme zazmatkovali na hranici naší šestnáctky, soupeř se dostal k míči a tvrdá střela šla těsně vedle naší branky. Ve 23. minutě se do šance tlačil Glavica, ale byl zezadu nemilosrdně sestřelen bránícím hráčem. Z následného přímého kopu našel Horáček ve vápně Smoláka, ale jeho hlavička šla mimo branku. Ve 26. minutě zahrával soupeř rohový kop, který šel na přední tyč, kde musel zasahovat Relich a byl z toho další roh. Další rohový kop odhlavičkovali naši stopeři a my jsme šli do přečíslení tři na dva. Na útočné polovině jsme ale tento brejk špatně vyřešili a k zakončení jsme se nedostali. Ve 28. minutě se nám vymstilo naše nedůsledné napadání soupeře, nechali jsme střednímu záložníkovi spoustu času připravit si míč ke střele a jeho střela z nějakých 30 metrů skončila pod břevnem naší branky – 1:0. V následujících minutách se hra odehrávala především ve středu hřiště a ani jedno z mužstev si šanci nevypracovalo. Ve 40. minutě se na vápně dostal k balónu Badi, ale jeho tvrdou střelu tečovala obrana na roh. Roh rozehrál Horáček nakrátko na Sinu, který z první poslal míč do vápna, kde se k němu dostal Spilka, který se prokličkoval do zakončení, gólman na jeho střelu nedosáhl, ale za gólmana zaskočil jeden z obránců, kterému se podařilo míč se štěstím zastavit.

    O přestávce jsme si v kabině vyříkali chyby a ve druhém poločase jsme chtěli zlepšit naší hru a donutit soupeře k chybám. Ve 49. minutě jsme předvedli rychlou akci, kdy si za obranu naběhl Spilka a postupoval sám na brankáře, jemuž ve vápně udělal kličku a ten ho poslal k zemi. Penalta a žlutá karta pro brankáře domácích. K penaltovému kopu se postavil Sinu a s přehledem proměnil – 1:1. Z vyrovnání jsme se neradovali moc dlouho a v 53. minutě nás soupeř přehrál po své pravé straně a na centr do vápna si naběhl útočník Postoloprt a hlavičkou do protipohybu nedal Relichovi šanci. V 58. minutě si nabíhal za beky Badi, ale u míče byl o krok dříve gólman domácích. V 65. minutě jsme rozehráli roh, k míči se na vápně dostal Badi, ale jeho tvrdá střela z voleje šla nad domácí branku. V 67. minutě jsme na šestnáctce domácích vybojovali balón, ten se dostal ke Spilkovi, který prokličkoval obranou a tvrdou střelou k tyči vyrovnal – 2:2. V 69. minutě rozehrál soupeř rohový kop nakrátko a následná střela šla vedle naší branky. V 72. minutě jsme chybovali na rohu našeho vápna, kde Sinu odkopl míč pouze k soupeři, ten našel centrem ve vápně útočníka domácích, který se dokázal s míčem otočit a na jeho střelu Relich nedosáhl – 3:2. O tři minuty později už to bylo o dvě branky, kdy nás soupeř vyškolil na naší levé straně, rychlou kombinací se dostal do přečíslení tři na dva a kapitán domácích se do prázdné branky nemýlil – 4:2. V 81. minutě nám domácí přibalili na cestu ještě jednu branku, když využili naší chybu ve středu hřiště a rychlou kombinací nás doslova rozebrali a opět do prázdné branky zvýšili na 5:2.

    Ačkoliv tomu výsledek neodpovídá, tak se hrál vyrovnaný zápas, jenž domácí vyhráli díky tomu, že dokázali trestat naše zbytečné chyby.  Ve středu hřiště nám chybí větší důraz a lepší držení míče. Zbytečně kazíme jednoduché přihrávky a potom nás stojí hodně síly vybojovat míč zpátky. Když jsme napadali rozehrávku soupeře na jeho půlce a dostali jsme ho pod tlak, tak dělal chyby, ale ty jsme bohužel nedokázali využít. Zápas se rozhodoval v křídelních prostorech, kde naši krajní obránci i záložníci neměli svůj den a v defenzivní činnosti doslova „vyhořeli“.  Zápas odmakali oba útočníci a nahoru jde i výkon stopera Smoláka, který s přehledem sbíral dlouhé nakopávané balóny soupeře. Zápas „po prdeli“ odjezdil Horáček, ale je třeba, aby se k nim přidali i ostatní. Teď máme o víkendu volno a potom nás čeká těžké utkání na půdě Údlic, druhého mužstva naší soutěže. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Utkání 14.kola Sokol Horní Jiřetín - AFK Loko Chomutov  0:2 (0:1) 

Sestava: Relich - Dobiáš Honza, Smolák, Hrubý, Žáža - Vorlík (34. Sinu, 45. Vorlik, 52. Sinu), Unger "K" (35. Korec, 46. Unger), Horáček, Korec (12. Hammer, 62. Korec) - Spilka, Glavica (70. Kubišta) 

 

V prvním jarní kole jsme na našem hřišti nastoupili proti vedoucímu celku soutěže AFK LOKO Chomutov. Hned po rozehrávce zatáhl míč po pravé straně Korec, ale jeho přihrávku do vápna soupeř zblokoval. Ve 2. minutě ukázal soupeř rychlou akci po levé straně, ale centr do vápna jsme dokázali odvrátit na roh. Z následného rohu zakončoval nepokrytý útočník Chomutova vedle naší branky. V 11. minutě uvolnil Vorlík Glavicu, ale ten nedokázal v souboji přetlačit urostlého stopera hostí. V 16. minutě jsme nechali stoperovi hostí spoustu času na rozehrávku, na jeho dlouhý nákop za obranu si naběhl střední záložník, který si balón skvěle zpracoval a křížnou střelou nedal Relichovi šanci – 0:1. V 19. minutě se nám nepovedl výkop od branky, ale útočník soupeře byl poskytnutou šancí zaskočen a zakončit nedokázal. Ve 20. minutě se na levé straně uvolnil Glavica, přihrávkou našel na vápně Ungera, ale jeho střelu k tyči dokázal gólman vytáhnout na roh. Ve 21. minutě došlo ke zmatkům v našem vápně, kdy Hrubý překvapil malou domů Relicha, odražený míč odkopával Dobiáš pouze k útočníkovi soupeře, ale ten zakončoval těsně vedle. Ve 23. minutě zahrozil soupeř z rohového kopu, ale nebezpečnou hlavičku dokázal Relich vyrazit na další roh. Ve 32. minutě předvedl samostatnou akci Horáček, ale k zakončení se přes obranu soupeře nedostal. Ve 33. minutě našel Dobiáš centrem ve vápně Spilku, ale toho dokázala obrana vytlačit ze střeleckého úhlu. Ve 34. minutě byl kousek za vápnem faulován Vorlík, k přímému kopu se postavil Horáček a jeho střela skončila vedle branky soupeře.Ve 37. minutě jsme předvedli rychlou kombinaci na levé straně, kdy míč šel od Sinu přes Korce do ulice na Glavicu, který běžel sám na chomutovského gólmana, ale pokus o obstřelení vytáhl gólman na roh. Do poslední šance se v první poločase dostal ve 38. minutě soupeř, ale střela šla mimo branku.

V druhém poločase jsme chtěli soupeře potrápit a pokusit se zvrátit nepříznivý stav. Byl to však soupeř, který se dostal do první šance, když po zaváhání Dobiáše střílel v 55. minutě z vápna chomutovský útočník a jeho střelu musel Relich vyrážet.V dalších minutách se hra odehrávala především ve středu hřiště, kdy soupeř vědom si svého vedení, přenechal aktivitu našim hráčům. Přes pozorně bránícího soupeře jsme se však do šancí nedokázali protlačit. Za zmínku stojí pouze akce Ungera, který se prokličkoval až před gólmana soupeře, ale k zakončení levou nohou se neodhodlal a v další kličkované mu zabránili obránci. V 75. minutě se dokázal na levé straně uvolnit Korec, centrem ve vápně oslovil Kubištu, který ve výskoku netrefil míč přesně. V 76. minutě nám připomněl soupeř, proč je vedoucím celkem soutěže. Po získání míče bleskově přešel do protiútoku, střední záložník uvolnil na levé straně útočníka, jehož střelu dokázal Relich vyrazit, ale k odraženému míči se dostal další hráč Chomutova, který trefil naší odkrytou branku – 0:2. V 87. minutě se na vápně pěkně uvolnil Spilka, ale jeho střela levačkou postrádala patřičnou razanci.

V zápase jsme nepředvedli špatný výkon, ale opět jsme doplatili na chyby v obrané činnosti celého týmu. Soupeř byl herně lepším týmem a dokázal trestat naše chyby. Našim hráčům chybí větší klid a důraz v koncovce a také zapojení se více hráčů do útočné fáze týmu. Během zápasu jsme předvedli několik kombinačních akcí, kterými jsme dokázali lídra soutěže přehrát a dokázali jsme si, že když chceme, tak fotbal hrát umíme. Bohužel se fotbal hraje 90 minut a předvést během této doby pouze tři čtyři akce je málo.  

=======================================================================================

Utkání 13.kola Sokol Horní Jiřetín - FK Slavoj Žatec  0:3 (0:1) 

Sestava: Relich - Horáček, Smolák, Hrubý, Žáža - Dobiáš Honza (35. Badi), Unger "K", Korec, Vorlík (46. Tóth) - Spilka, Sinu

Při rozlučce s podzimní částí soutěže jsme přivítali na domácím hřišti celek Slavoj Žatec. Soupeř se do nás od první minuty zakousl a zatlačil nás na naši polovinu. Během prvních čtyř minut se soupeř dvakrát tlačil do zakončení, ale pozorné obraně se podařilo balón odvrátit. Ve 14. minutě musel poprvé zakročovat Relich, když soupeř střílel po centru do našeho vápna. Ve 28. minutě letěla střela z přímého kopu těsně vedle naší branky. Naši hráči se poprvé předvedli až ve 30. minutě, když se prokličkoval obranou Unger, odcentroval do vápna na Spilku, jehož střelu odvrátila obrana na roh. Ve 32. minutě jsme nepokryli hráče při autovém vhazování, míč se dostal k útočníkovi na vápno, kde se obtočil kolem našeho hráče a tvrdou střelou nedal Melichovi šanci – 0:1.Ve 38. minutě soupeř přenesl rychle hru z pravé na levou stranu a s křížnou střelou do protipohybu měl Relich plné ruce práce. Ve 39. minutě postupoval Spilka na obránce soupeře, ale jeho přihrávku na dobíhajícího Sinu se podařilo obraně zblokovat.

V druhém poločase zahrozil soupeř už ve 2. minutě, kdy běžel útočník sám na Relicha, ale svou rychlost ukázal Žáža, který se stihl vrátit a střelu zblokovat na roh. Ve 48 minutě střílel soupeř ze šestnáctky, ale Relich byl na svém místě. V 52. minutě předvedli akci Tóth se Spilkou, ale jejich centr do vápna odvrátila obrana a byl z toho rychlý protiútok, který musel řešit Smolák s Relichem. V 53. minutě si na centrovaný míč do vápna naběhl Spilka, prvním dotykem si míč zpracoval na prsa a druhým dotykem vystřelil ekvilibristicky přes hlavu, ale míč skončil pouze na břevně soupeřovo branky. V 57. minutě nás soupeř přehrál rychlou kombinací a umístěnou střelou z vápna zvyšoval na 0:2. V 62. minutě utekl obraně útočník Žatce, ale jeho dlouhá klička skončila až v zámezí. V 63. minutě odvracel další centr našeho vápna Hrubý. V 65. minutě postupoval na obránce soupeře Spilka, v souboji jeden na jednoho se dokázal uvolnit, ale jeho střela levačkou šla těsně vedle. Ve 68. minutě zakončoval po naší chybě soupeř zpoza vápna, ale Relich si se střelou poradil. V 73. minutě si na centr za obranu naběhl žatecký útočník a sám před Relichem se nemýlil – 0:3. V 74. minutě Hrubý vyvezl balón, uvolnil na lajně Sinu, ale jeho centr nedokázal Tóth ve vápně protlačit skrze obránce. V 75. minutě prokličkoval obranou Unger, ale jeho střílený centr před branku nenašel adresáta. V 77. minutě se ke střele zpoza vápna dostal Unger, ale jeho střela šla nad branku. V 78. minutě unikl po pravé straně Korec, ale jeho střela z úhlu skončila jen v boční síti. V 80. minutě letěla další dlouhý nákop za naše beky, ale Relich byl pozorný a včasným vyběhnutí šanci zmařil.

 

 

Utkání 12. kola TJ  TATRAN Podbořany - SOKOL Horní Jiřetín 3:5 (1:1)

Branky: Sinu 2, Badi, Spilka, Dobiáš

Sestava: Relich - Horáček, Smolák, Hrubý, Žáža - Dobiáš (46. Tóth, 67. Dobiáš), Unger, Korec, Hammer (46. Sinu) - Spilka, Kubišta (32. Badi)

V slunečném nedělním dopoledni jsme zavítali na hřiště Tatranu Podbořany. Do zápasu jsme udělali několik změn v sestavě. Chtěli jsme hrát ze zajištěné obrany a vyvarovat se našich tradičně špatných začátků. Chyb jsme se samozřejmě nevyvarovali a ve 4. minutě střílel, po naší zbytečné ztrátě míče, útočník Podbořan těsně vedle branky. V 6. minutě poslal do ulice Korec míč na Dobiáše, který si míč v rozhodující chvíli ukopl, V 15. minutě dostal dlouhý balón za obranu Korec, ale vracející se obránci stihli jeho střelu zblokovat. V 17. minutě se do šance dostával Unger, míč před ním odkopl gólman pouze ke Kubištovi, před kterým stála prázdná brána, ale Kubišta místo střely volil přihrávku na vápno na Spilku, který posunul doprava na Dobiáše, který pronikl do vápna, ale jeho střela šla pouze do boční sítě. Ve 23. minutě uvolnil Spilka Hammera, ale jeho střelu obrana zblokovala na roh. Ve 26. minutě gólman Podbořan chyboval při odkopu, ale Hammer ze třiceti metrů z jedničky bránu netrefil. Ve 29. minutě nás soupeř přehrál kombinačně, ale střela z vápna mířila nad naší branku. Vee 30. minutě jsme zbytečně ztratili balón na soupeřovo polovině, nezachytili jsme rychlý protiútok a rychlý balón za naší obranu skončil faulem ve vápně a penaltou. Hráč domácích jí s přehledem proměnil a bylo to 1:0. Ve 33. minutě nás soupeř opět přehrál kombinací, ale střela šla vedle naší branky. Ve 34. minutě šel po přesné přihrávce Spilka sám na branku, ale gólman vytáhl jeho střelu na roh. Rohový kop našel ve vápně Smoláka, od kterého šel balón k Badimu, který branku přestřelil. Ve 37. minutě zahrával soupeř přímý kop do vápna, kde si respekt sjednal brankář Relich, který v souboji zboural hráče Podbořan a balón vyboxoval. Ve 40. minutě se ofsajdové pasti vyhnul Badi a svůj samostatný nájezd zakončil levačkou na vzdálenější tyč - 1:1. Ve 43. minutě se vyznamenal rozhodčí, když nečinně přihlížel, jak obránce Podbořan zezadu fauloval Korce, který by postupoval sám na branku a z následného protiútoku zakončoval útočník Podbořan vedle naší branky. Ve 45. minutě postupoval do rozhozené obrany Unger, který se snažil lobem najít Badiho, ale míč skončil v náručí soupeřova brankáře.

Ve 47. minutě zahrával soupeř roh, balón jsme odvrátili pouze na vápno, kde stál hráč Podbořan, který se trefil přesně do pravého horního růžku naší branky a bylo to 2:1. Ve 49. minutě chyboval opět gólman Podbořan, který špatným odkopem oslovil před brankou zcela volného Sinu, ale vzápětí svou chybu napravil, když skvělým zákrokem vytáhl střelu na roh. V 54. minutě soupeř pronikl po naší pravé straně, ale následný centr před naší branku naštěstí nenašel správného adresáta. V 63. minutě zahrával Unger roh, jeho centr našel ve vápně Korce, který z voleje střílel těsně vedle branky. V 64. minutě vybojoval na půlce míč Spilka, prošel obranou soupeře a střelou na vzdálenější tyč nedal gólmanovi šanci - 2:2. V 67. minutě prošel soupeř opět po naší pravé straně, centr našel na malém vápně volného útočníka, který z první střílel vedle branky. V téže minutě musel po tvrdém středu vynuceně střídat Tóth a na hřiště se vrátil Dobiáš. V 68. minutě šel balón od Korce přes Spilku na Sinu, který střílel z vápna těsně vedle. V 70. minutě se do šance po dlouhém nákopu dostával soupeř, ale Smolák útočníka tělem odstavil a Relich míč v poklidu sebral. V 73. minutě se na pravé straně dobře uvolnil Spilka, ale následný centr skončil v brankařových rukách. V 74. minutě postupoval sám na branku Sinu, jeho střelu gólman vyrazil pouze k dobíhajícímu Dobiášovi, který se do prázdné branky nemýlil 2:3. V 75. minutě pronikl po pravé straně Korec, od brankové čáry poslal prudký centr před branku, ale tam nebyl nikdo z našich hráčů. V 84. minutě jsme rychle vhodili aut na soupeřovo polovině, míč se dostal ve vápně k Sinu, který si přehodil obránce a s chladnou hlavou svou šanci proměnil - 2:4. V 86. minutě na dlouhý nákop Smoláka naběhl Dobiáš, který v pádu a tísněn obráncem střílel těsně vedle branky. V 88. minutě běželi tři naši hráči na dva podbořanské obránce, Korec viděl nalevo nabíhající Sinu, který svou šanci opět proměnil, i když si na jeho střelu gólman sáhnul. V 89. minutě pustil hlavní rozhodčí ofsajdovou akci soupeře a tomu se podařilo z malého vápna upravit na konečných 3:5 v náš prospěch.

v zápase jsme konečně ukázali pořádnou bojovnost a zaslouženě jsme si z Podbořan odvezli tři body. Opět jsme se ale nevyvarovali zbytečných chyb a některým hráčům trvá trochu déle než si uvědomí, že po ztrátě míče musí zařadit zpátečku a poctivě makat i dozadu. Nenechali jsme se zastrašit tvrdou hrou soupeře, kterou rozhodčí mohl a měl trestat kartami. Občas by jsme mohli lépe kombinovat a déle držet míč na kopačkách, aby nás nestálo tolik sil neustále o balón bojovat. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Utkání 11. kola SOKOL Horní Jiřetín - SK Citoliby 12 : 3 (5:3)

Branky: Sinu 3, Korec 2, Unger 2, Glavica, Tóth, Spilka, Vorlík, Badi

Sestava: Relich - Dobiáš Honza (35. Hammer, 55. Kubišta, 83. Dobiáš), Hrubý, Horáček (75. Tóth), Tóth (35. Žáža)- Vorlík (55. Glavica), Unger, Badi (83. Hammer), Korec - Spilka (83. Vorlík), Sinu (75. Korec)

 

Do domácího zápasu jsme šli s tím, že si nesmíme nechat utéct začátek zápasu jako v utkání s Kláštercem. Soupeř z Citolib přijel pouze s devíti hráči, ale na hřišti to nebylo dlouho poznat. Ve 3. minutě vyrobil chybu v obraně Tóth a útočník Citolib samostatný nájezd s přehledem proměnil - 0:1. V 6. minutě to bylo už 0:2, když soupeřovo dva hráči si pohráli s naší obranou a v poklidu skórovali. V těchto minutách na hřišti stálo deset bílých patníků a mezi nimi bez problémů běhalo osm fotbalistů v zeleném.  V 7. minutě jsme se konečně probrali, když Tóth našel před vápnem Sinu, který pěknou střelou do pravého horního růžku snížil na 1:2. V 10. minutě předvedl svůj fotbalový um Unger, který krásným sólem prošel až do vápna, kde střelou podél gólmana srovnal na 2:2. Ve 13. minutě postupoval sám na branku Sinu, ale gólman jeho střelu vyrazil. V 15. minutě vysunul do ulice Unger Spilku, jehož střelu brankař vyrazil, ale u míče byl první Sinu a ten nezaváhal - 3:2. V 16. minutě soupeř zastavil naší další útočnou akci za cenu faulu kousek za vápnem. K míči se postavil Sinu, který trefil pouze tyč, k odraženému balónu se jako první dostal důrazný Tóth a tvrdou střelou navýšil naše vedení na 4:2. Soupeř hrozil dlouhými nakopávanými míči za naší obranu a z jedné takové akce se mu podařilo v 19. minutě snížit, když jsme opět chybovali v obranné fázi 4:3. Varování jsme nebrali vážně a po chybě ve středu hřiště postupoval útočník na naší branku a tísněný obráncem střílel zpoza vápna, ale jeho střelu Relich chytil. Soupeř viditelně ožil a ve 21. minutě mohlo být vyrovnáno, když upadl Hrubý, ale útočník soupeře mířil mimo tyče. Ve 22. minutě nás soupeř přehrál kombinačně ve středu hřiště, ale následnou střelu Relich vytáhl na roh. Ze soupeřovo tlaku jsme se oklepali ve 29. minutě, když si Vorlík narazil míč se Sinu a na jeho následnou místěnou střelu brankář nedosáhl 5:3. Ve 32. minutě skvěle uvolnil Spilka Žážu, ale jeho střelu dokázal obránce zblokovat na roh. Ve 34. minutě jsme předvedli další pěknou akci, když Unger poslal do pravé strany míč na Spilku, který skvělým centrem přenesl hru doleva na Vorlíka, který levačkou branku netrefil. Ve 35. minutě Žáža poslal do ulice Badiho a gólman vytáhl další skvělý zákrok a míč vyrazil na roh. Ve 37. minutě se útočník Citolib po dlouhém nákopu prosadil mezi třemi našimi obránci a jeho střela šla naštěstí vedle naší branky.

Po důraznější domluvě v kabině jsme šli do druhého poločasu s tím, že musíme zpřesnit naší hru a lépe využít naší početní převahu. Ve 47. minutě našel Žáža centrem Badiho, ale jeho hlavičku gólman chytil. Ve 48. minutě šel sám na brankáře Spilka, ale svůj nájezd neproměnil. V 51. minutě se dostal soupeř do šance, ale Hrubý skluzem ve vápně šanci překazil. V 52. minutě zatáhl po pravé lajně, od lajny poslal střílený centr, který prolétl přes malé vápno na vzdálenější tyč, kde střílel Vorlík v pádu vedle. V 54. minutě poslal do ulice Horáček Ungera a ten svůj nájezd s přehledem proměnil 6:3. V 56. minutě se v šanci objevil Spilka, jeho střelu gólman vyrazil, u míče byl první Sinu, který střelou trefil jednoho z obránců, od něhož se míč dostal ke Spilkovi, který se z vápna nemýlil - 7:3. V 58. minutě oslovil skvělou přihrávkou Spilka Badiho, jehož střelu gólman vyrazil. V 60. minutě propadl centr v našem vápně, ale u míče byl první Smolák a balón odkopl. V 61. minutě šel míč po ose Kubišta, Glavica na Spilku, který zakončoval těsně vedle. Ještě v téže minutě šel Spilka opět sám na gólmana, ale gólman svůj tým podržel. V 63. minutě šel sám na branku po přihrávce Horáčka Badi, gólmanovi udělal kličku a do prázdné branky skóroval - 8:3. V 66. minutě zahrával přímý kop zpoza vápna Sinu a gólman musel vytáhnout skvělý zákrok, aby jeho střelu vytáhl na roh. Ve 68. a 69. minutě se do šancí dostali hosté, když v první šanci netrefili branku a při druhé šanci byl na svém místě Relich. V 72. minutě předvedli kombinaci Žáža, Sinu a Kubišta, jehož střelu z vápna gólman chytil. V 74. minutě šel dlouhý balón za obranu hostí, za míčem sprintoval Spilka, před nímž balón ve skluzu odkopával brankář, ale míč odkopl pouze k Sinu, který svou šanci využil a do odryté branky zvýšil naše vedení na 9:3. V 78. minutě se prokličkoval do vápna Spilka a před prázdnou brankou nezištně přihrál Glavicovi a ten zblízka zavěsil - 10:3. V 83. minutě vyřešili akci dva na jednoho Glavica s Korcem a Korec svou šanci využil - 11:3. V 86. minutě využil samostatný nájezd Korec a pečetil naše vítězství na konečných 12:3.

Výsledek sice vypadá hezky, ale musíme si uvědomit, že soupeři chyběli v poli dva hráči. Zejména v prvním poločase to však na hřišti nebylo vidět a díky našemu nezodpovědnému výkonu jsme nechali soupeř třikrát skórovat. V druhém poločase jsme už soupeře přehrávali, ale zapomínali jsme na zadní vrátka a soupeře jsme zbytečně pustili do několika šancí.     

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Utkání 10. kola SFK Meziboří - SOKOL Horní Jiřetín 3 : 3 (p.k. 3:1)

 

Sestava: Relich (46. Kubišta) – Dobiáš Honza (46. Tóth), Žáža, Hrubý, Horáček (75. Korec) – Korec (60. Vorlík), Unger, Badi, Vorlík (25- Spilka) – Hammer (46. Sinu), Glavica (60. Šereš, 85. Glavica)

 

Branky: Badi 2, Korec

 

3. minuta – branka z penalty – 1:0 

11. minuta – Korec průnik do vápna a křižná střela k tyči – 1:1

33. minuta – akce po ose Dobiáš – Korec - Glavica – zpětná přihrávka na vápno – Badi střela k tyči – 1:2

55. minuta – autové vhazování – Sinu přihrávka na Badiho – střela mezi nohama brankáře – 1:3

81. minuta – naše šance, nedůrazné zakončení, gólman dlouhý výkop, prodloužený na rozeběhnutého útočníka, který zakončoval k tyči – 2:3

87. minuta - přímý kop zpoza vápna, závar ve vápně, čtyři samotní hráči Meziboří před Kubištou – 3:3

 

Do zápasu jsme šli s tím, že soupeře nesmíme nechat skórovat jako prvního. Naše plány narušil zbytečný faul ve 3. minutě a následná penalta, ze které se soupeř dostal do vedení. V dalších minutách prvního poločasu jsme ovládli hru a dostávali jsme se do šancí.  Dvěma brankami se nám podařilo skóre do poločasu otočit, ale další šance jsme trestuhodně zahodili. Na začátku druhého poločasu jsme se nechali zaskočit aktivní hrou soupeře a trvalo nám zhruba deset minut než jsme se dostali zpět do hry. Podařilo se nám přidat třetí branku, ale místo toho, abychom zklidnili hru a utkání dovedli do vítězného konce, začali jsme po zbytečných individuálních akcích ztrácet balóny a soupeři jsme doslova darovali možnost utkání vyrovnat. V následném penaltovém rozstřelu se ukázala větší psychická pohoda domácích hráčů, kteří si vystříleli druhý bod. Musíme si přiznat, že na Meziboří jsme ztratili dva body díky neschopnosti našich hráčů dodržet taktické pokyny. Mohli by jsme se vymlouvat na to, že jsme třikrát nastřelili břevno a že nám chybělo trochu toho štěstíčka při dalších našich šancích. Bohužel si však musíme přiznat, že zápas jsme si prohráli sami našim špatným přístupem v závěru utkání. 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Utkání 9. kola SOKOL Horní Jiřetín - FK Klášterec 3 : 5 (3:3)

Branky: Spilka, Sinu, Badi

Sestava: Relich - Dobiáš Honza, Horáček, Hrubý, Tóth - Korec (65. Hammer), Unger, Badi, Vorlík (75. Kubišta) - Spilka, Sinu (82. Korec)

 

Ve středu jsme v dohrávaném utkání přivítali celek Klášterce. Do utkání jsme vstoupili doslova tragicky, když ve 4. minutě jsme již prohrávali 0:2. Už po 35 vteřinách jsme nestihli zareagovat na dlouhý nákop za obranu, se kterým si rychlonohý útočník poradil a střelou k tyči otevřel skóre utkání. Ve 3. minutě jsme ve středu hřiště zbytečně ztratili balón, naštěstí na kolmici za naší obranu včas zareagoval brankář Relich a balón před dobíhajícím útočníkem odklidil do bezpečí. Varování soupeře jsme nebrali vážně a tak udeřil podruhé, když jsme uprostřed hřiště ztratili balón a po dobře načasované přihrávce postupoval klášterecký hráč opět sám na Relicha a skóroval - 0:2. Naši hráči v těchto minutách vypadali na hřišti jako po těžkém K.O. a mohlo být ještě hůř, kdy jsme v 7. minutě opět lehce přišli o míč, soupeř potáhl akci po křídle, odcentroval do vápna, ale s hlavičkou soupeře si Relich poradil. Až v 11. minutě jsme ukázali soupeři, že na hřišti je i druhé mužstvo, když Korec utekl po pravém křídle, ale jeho centr nanašel správného adresáta.  Ve 13. minutě vybojoval ve středu hřiště balón Unger, přihrávkou našel Spilku, který se vyhnul ofsajdové pasti a postupoval sám na brankáře, kterému udělal kličku a do prázdné branky skóroval - 1:2. Naši hráči najednou ožili a důrazným napadáním začali soupeře nutit k chybám. Ve 23. minutě šel Korec důrazně do souboje s obráncem a brankářem Klášterce, využil jejich nedorozumění, ale jeho střela z první se mezi tyče nevešla, Ve 27. minutě se po našem autovém vhazování dostal míč na vápně k Sinu, který využil špatného postavení brankáře a pěknou střelou vyrovnal - 2:2. Ve 29. minutě vypracoval šanci pro Korce Unger, ale Korocova střela šla mimo. Ve 30. minutě jsme zahrávali přímý kop z nějakých 20 metrů. K míči se postavil Sinu a jeho technickou střelu vytáhl gólman na roh. Při následném rohu udělal brankář Klášterce chybu, když nedokázal ve svých rukách zkrotit míč, k tomuto se dostal Badi a zblízka se nemýlil - 3:2. Ve 34. minutě zahrával rohový kop soupeř, centrovaný míč Relich vyboxoval k autové čáře, kde se ho opět zmocnil soupeř a další centr propadl ve vápně ke dvěma trestuhodně volným hráčům a bylo vyrovnáno - 3:3. Ve 37. minutě Relich zmařil včasným vyběhnutím další šanci soupeře a i díky jeho zákroku se do šaten odcházelo za vyrovnaného stavu.

Druhý poločas byl dlouho bez nějaké větší šance a hra se odehrávala mezi oběma vápny. V 65. minutě zahrával Sinu další přímý kop po likvidačním zákroku na Korce, ale gólman předvedl skvělý zákrok a střelu vytáhl na roh. V 68. minutě si na rohový kop dobře naběhl Hammer, ale jeho hlavička skončila nad brankou. Ve 71. minutě soupeř utekl po pravé straně, ale střelu útočníka tísněného našimi obránci Relich v klidu chytil. V 73. minutě jsme vyrobili hrubici na našem vápně, kde jsme netrefili míč, kerý se dostal k volnému hráči Klášterce a ten přeloboval vybíhajícího Relicha a soupeř opět vedl - 3:4. V 77. minutě bylo ještě hůř, když si klášterecký útočník pohrál s dvěma našimi hráči a křížnou střelou nedal Relichovi šanci - 3:5. V 85. minutě vybojoval míč Kubišta, narazil si míč se Spilkou a následným centrem našel Korce, který míč netrefil. V posledních minutách už jsme sílu na zkorigování výsledku nenašli a tak si soupeř odvezl z našeho hřiště tři body.

Do utkání jsme vstoupili katastrofálně a nechali jsme si během čtyř minut vstřelit dvě branky. Po deseti minutách jsme zjistili, že i my můžeme hrát fotbal a dokázali jsme soupeře přehrát a výsledek jsme otočili. Bohužel jsme opět nezvládli konec utkání, kde jsme zbytečnými individuálnímu chybami darovali soupeři tři body. Je škoda, že dostáváme branky po zbytečných chybách, ale v utkání naši hráči, kromě prvních deseti munut, ukázali velkou bojovnost a dokázali si, že mohou hrát vyrovnané utkání s každým soupeřem.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Utkání 8. kola SK Slavětín - SOKOL Horní Jiřetín 0 : 3 kontumačně

Domácí se k utkání nedostavili s dostatečným počtem hráčů

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Utkání 7. kola SOKOL Horní Jiřetín - FK Louny B  4 : 2 (2:2)

Branky: Smolák, Sinu, Glavica, Hammer

Sestava: Relich - Vorlík (13. Dobiáš Honza), Žáža (Sinu), Hrubý, Tóth (59. Vorlík) - Spilka, Unger, Horáček, Smolák - Glavica (88. Hammer), Korec (59. Žáža, 85. Šereš)

V domácím utkání jsme přivítali celek Louny B. Ve 3. minutě se na vápně dostával do šance Korec, ale díky špatnému zpracování měli obránci Loun dostatek času jeho následnou střelu zblokovat. V dalších minutách převzal iniciativu soupeř, který dobře kombinoval a i díky našemu nedůrazu se začal dostávat do šancí. Ve 4. minutě poslal soupeř centr na naše malé vápno, kde obrana musela odvracet na roh. V 11. minutě přišlo další varování, když nejprve po centru zleva střílel útočník Loun vedle naší branky a při další akci netrefil útočník zblízka naší odkrytou branku po centru z pravé strany. Ve 13. minutě získal na půlce míč Unger, poslal do ulice na Glavicu, který tísněn obráncem našel přihrávkou ve vápně Smoláka a ten nás střelou k tyči dostal do vedení 1:0. Soupeř na inkasovaný gól odpověděl v 15. minutě, když jsme nepokryli hráče po autovém vhazování na naší půlce a při následném centru jsme nechali zcela bez povšimnutí volného útočníka ve vápně, který hlavou vyrovnal - 1:1. Soupeř nás i nadále tlačil a ve 22. minutě se po chybě ve středu hřiště dostal do další šance, ale Relich dokázal střelu vyrazit. Ve 30. minutě jsme na pravé straně nechali záložníka Loun v poklidu odcentrovat a nejmenší hráč na hřišti dokázal z malého vápna zakončit hlavou - 1:2. Ve 38. minutě se prokombinovali hráči Loun do další šance, ale střela skončila vedle naší branky. Ve 42. minutě vybojoval míč Glavica, přihrávkou našel Sinu, který se prosadil přes obránce a střelou o tyč srovnal na 2:2. 

Ve druhém poločase jsme se do první vážnější šance dostali my, když v 51. minutě postupoval sám na branku Unger, ale vracející se obránce stihl střelu zblokovat na roh. V 54. se soupeř dostával po naší chybě do šance, ale před odkrytou brankou nás zachránil skvělým skluzem Honza Dobiáš. V 57. minutě nás soupeř opět kombinačně přehrál, ale se slabou střelou neměl náš gólman problémy. V 63. minutě dostal za obranu přihrávku Glavica, ale obranci se stačili vrátit a jeho střelu zblokovat. V 66. minutě jsme nezpracovali míč ve středu hřiště, soupeř se dostal k zakončení a střelu z vápna vytáhl Relich na roh. V 67. minutě zahrával soupeř přímý kop, centr na malé vápno našel útočníka, jehož střelu dokázal Relich chytit. V 72. minutě jsme odcentrovali z pravé strany, ale Vorlík v pádu střílel levačkou mimo branku. Ještě v téže minutě vybídl ke skórování Glavica Sinu, ale s jeho slabou střelou neměl brankář problémy. V 77. minutě se soupeř dostal do šance po našem špatném výkopu, ale zakončení postrádalo přesnost. V 78. minutě nastřelil Hrubý z výkopu do zad Smoláka, k míči se dostal soupeř, který naštěstí střílel opět vedle. V 79. minutě poslal přihrávku Spilka na Glavicu, který byl důraznější než obránce a strhl vedení na naší stranu - 3:2. Soupeř se s tímto výsledkem nechtěl smířit  a zatlačil nás na naší polovinu. V 81. minutě propadl centr z přímého kopu v našem vápně k útočníkovi Loun a jeho střelu musel Relich vytahovat na roh. V 83. minutě nás zachránilo při střele soupeře břevno a při následné dorážce hlavou nás skvělým zákrokem podržel Relich a vyražený balón pokryl důrazný Žáža, kterého soupeř následně fauloval. V 88. minutě se soupeř dostal do své poslední šance, ale střela šla opět vedle. V 90. minutě se na půlce uvolnil Unger, postupoval sám do rozhozené obrany soupeře, ve vápně nezištnou přihrávkou našel Hammera, který nedal brankáři Loun šanci - 4:2.

Musíme sportovně přiznat, že soupeř byl lepším týmem a tři body zůstaly doma jenom díky jeho neproměněným šancím. Náš tým naopak vytěžil ze svých gólových šancí maximum a proto jsme se mohli radovat z dalších tří bodů. V zápase nám chyběl důraz v osobních soubojích a soupeře jsme nechali v poklidu kombinovat a lehce se dostávat do zakončení. S nedůsledností při bránění soupeře se potýkáme v každém zápase a tím se sami dostáváme pod tlak.  

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Utkání 6. kola SK Strupčice - SOKOL Horní Jiřetín 1 : 3 (1:0)

Branky: Korec, Badi, Spilka

Sestava: Relich - Dobiáš Honza (50. Vorlík), Žáža, Hrubý, Tóth (80. Dobiáš Josef) - Unger (30. Vorlík, 39. Sinu), Badi (85. Horáček), Horáček (46. Unger), Smolák (40. Korec, 80. Šereš) - Spilka, Glavica (85. Smolák)

V nedělním zápase jsme zavítali na hřiště SK Strupčice. V zápase jsme chtěli konečně ukončit naší sérii porážek. V 1. minutě se Unger prokličkoval do vápna soupeře, ale s jeho slabou střelou neměl gólman problémy. Hned z protiútoku zahrozili domácí, ale ve vyložené šanci nás podržel brankář Relich. V 7. minutě se dostal do šance opět Unger, ale střele opět chyběla razance. V 9. minutě se ve vápně uvolnil Spilka a jeho střelu vyrazil gólman na roh. Následný centr z rohu prošel až na zadní tyč, kde před odkrytou brankou promáchl Badi. V 15. minutě jsme při rohovém kopu špatně pokryli útočící hráče, ale útočník sám před brankou naštěstí přestřelil. V 18. minutě přebral míč na půlící čáře Hrubý, s míčem u nohy prošel až do vápna soupeře, ale střela se mu nepovedla a skončila vedle tyče. Ještě v téže minutě zahrozil soupeř, kdy útočník Strupčic postupoval sám na naší branku, ale gólman Relich jeho střelu vyrazil. Ve 20. minutě uvolnil Badi Glavicu, ale jeho slabá střela nenadělala gólmanovi žádné starosti. Ve 22. minutě Strupčice předvedli další ze svých rychlých protiútoků a ve vyložené šanci zakončovali hlavou těsně vedle. Ve 25. minutě se do balónu na vápně opřel Unger, ale gólman soupeře prokázal své kvality. Ve 26. minutě zahrával přímý kop z nebezpečné vzdálenosti Horáček a gólman Strupčic dalším dobrým zákrokem vytáhl střelu na roh. Ve 30. minutě se dostal soupeř do další šance, útočník přeloboval Relicha, ale míč směřující do prázdné branky odkopl vracející se Žáža. Ve 31. minutě přihrál do levé strany Badi na Vorlíka a jeho tvrdou střelu levačkou vytáhl gólman na roh. Ve 35. minutě udělal chybu gólman Strupčic, k míči se dostal Glavica, ale ten ve vyložené šanci přestřelil. Ve 39. minutě se soupeř dostal po rychlém brejku do šance, ale střela skončila naštěstí nad břevnem naší branky. Varování soupeře jsme nebrali vážně a to se nám vymstilo ve 43. minutě, kdy centr z levé strany do naší rozhozené obrany našel volného hráče a ten se sám před Relichem nemýlil - 1:0.

Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivně a hned ve 46. minutě pálil z vápna Sinu, ale jeho střelu obrana zblokovala. Ve 48. minutě chyboval Dobiáš, kdy jeho slabou malou domů vystihl útočník Strupčic, který obstřelil Relicha, ale jeho střela skončila těsně vedle levé tyče naší branky. V dalších minutách jsme zatlačili soupeře na jeho polovinu a začali jsme si vytvářet jednu střeleckou příležitost za druhou. V 52. minutě tvrdě pálil Sinu a gólman vyrážel na roh. Po přetaženém centru z rohu střílel Vorlík a gólman opět střelu vyrazil u vyraženého míče jsme byli opět první a centr před brankou našel Badiho, který hlavičkoval nad. V 56. minutě střílel aktivní Sinu, ale gólman opět střelu chytil. Ve 59. minutě putoval míč po ose Sinu, Badi, Korec, ale Korec se v šanci ukvapil a branku přestřelil. V 60. minutě skončila střela Badiho na brankou soupeře. V 62. minutě se na vápně uvolnil Korec a jeho křížná střela si našla cestu do sítě - 1:1. Euforie na naší střídačce ještě nedozněla a bylo to 1:2, když se v 63. minutě opřel za vápnem do míče Badi a proti jeho dělovce neměl gólman Steupčic nárok. I v dalších minutách jsme se tlačili před branku soupeře, ale zapomínali jsme na zadní vrátka, čehož soupeř využíval a po dlouhých nákopech se nebezpečně dostával do naší šestnáctky, ale do zakončení jsme soupeře naštěstí nepustili. V 65. minutě uvolnil Spilka Sinu, ale toho vychytal gólman Strupčic. Ve 24. minutě vysunul po pravé straně Vorlík Korce, ten ve vápně našel Glavicu, který první střelou trefil gólman a odražený míč poslal nad. V 72. minutě oslovil přihrávkou Korec Spilku, ale jeho střelu dokázala obrana zblokovat. V 74. minutě dostal soupeř šanci přímého kopu a Relich musel vytáhnout další dobrý zákrok a balón vytáhl na roh. V 77. minutě se uvolňoval ve vápně Korec, ale jeho střelu zblokovala obrana. V 80. minutě chyboval stoper soupeře, který upadl v souboji o balón, jeho chybu využil důrazný Spilka, který postupoval sám na brankáře a s ledovým klidem zavěsil - 1:3. Do konce zápasu už si ani jeden z týmů vážnější šanci nevypracoval a náš tým tak poprvé v této sezóně bodoval.

V prvním poločase jsme hráli špatně. Nedokázali jsme kombinovat a uchylovali jsme se k dlouhým nákopům, které naši útočníci neměli šanci zužitkovat. Při střeleckých příležitostech nám chyběla patřičná razance a gólmana soupeře jsme v prvním poločase moc neprověřili. Opět se ukázalo, že v obranné fázi máme problém s dlouhými míči za obranu a někteží hráči mají problém s bráněním svého prostoru. O přestávce jsme si na še chyby vyříkali a v druhém poločase jsme začali hrát kombinačně, k útočení jsme využívali křídelní prostory a zlepšili jsme i střelbu. Soupeře jsme dostali pod tlak, ale v obraně jsme hráli zbytečně na riziko, což se nám mohlo vymstít. V druhém poločase jsme předvedli kvalitní výkon a třemi brankami jsme otočili výsledek utkání. Je škoda promarněného prvního poločasu, protože naše výhra mohla a měla být výraznější.  

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Utkání 5. kola TJ Krásny Dvůr/Kryry - SOKOL Horní Jiřetín  6 : 2 (3:0)

Branka: Spilka, Badi

Sestava: Relich – Dobiáš Honza (53. Žáža), Smolák (58. Korec), Hrubý, Tóth (33. Hammer, 46. Tóth) – Sinu (46. Unger, 67. Smolák), Žáža (41. Šereš), Unger (30. Korec, 51. Sinu) Glavica – Spilka, Kubišta (22. Badi)

V dalším utkání jsme nastoupili na hřišti v Krásném Dvoře. Od první minuty jsme se snažili o kombinační fotbal a ve 2. minutě jsme vyslali první pozdrav na branku soupeře, ale se střelou Ungra neměl brankář hostí vážnější problémy. V 10. a 12. minutě zahrozil dvakrát soupeř, ale střely zpoza vápna mířily mimo tyče naší branky. V 16. minutě Spilka skvěle uvolnil na hranici vápna Sinu, ale ten pálil těsně vedle branky. V 17. minutě zahrával soupeř rohový kop a ve skrumáži v našem vápně „objevil“ rozhodčí penaltový zákrok na domácího hráče. Z nařízené penalty šel soupeř do vedení 1:0. Ve 21. minutě postupoval útočník soupeře na naší branku, ale tísněn naším obráncem zakončoval těsně vedle. Ve 27. minutě byl ve vápně faulován Spilka, ale píšťalka sudího zůstala němá. K odraženému míči se dostal Sinu, jehož tvrdou střelu brankář vyrazil. Z následného autového vhazování poslal pěkný centr před branku Sinu, ale Badi v gólové šanci promáchl. Ve 28. minutě jsme špatně pobrali hráče při autovém vhazování, útočník soupeře obešel na vápně Dobiáše a tváří v tvář Relichovi se nemýlil – 2:0. Ve 30. minutě oslovil další skvělou přihrávkou Spilka Žážu, ale s jeho slabou střelou neměl gólman hostí žádné problémy. Ve 33. minutě se soupeř prosadil po závaru v našem vápně a bylo to už 3:0. Ve 43. minutě se ke střele dostal Badi, ale jeho tvrdá střela se nevešla mezi tři tyče.

Do druhého poločasu jsme šli s tím, že se utkání zdramatizovat. Bohužel už v 6. minutě chyboval Korec po našem rohovém kopu, přišel o míč a následoval rychlý protiútok. Útočník soupeře postupoval sám po pravé straně, obešel vyběhnuvšího Relicha a poslal míč přes naší prázdnou branku, kde se před osamoceným útočníkem snažil odvrátit ve skluzu míč vracející se Smolák, ale míč nakonec skončil v naší síti – 4:0. V 7. minutě se uvolnil aktivně hrající Spilka, ale jeho střela šla vedle branky soupeře. V 8. minutě jsme dostali další tvrdé K.O., kdy soupeř dotlačil při závaru v pěťáku míč do branky – 5:0. V 11. minutě si pohrál s obráncem soupeře Spilka, ale jeho střelu dokázal brankář vyrazit na roh. Z námi zahrávaného rohového kopu se do protiútoku dostal soupeř, ale se špatným pokusem o lob si Relich poradil. Ve 13. minutě soupeř předvedl hezkou akci, kdy z pravé strany přenesl hru na levou, kde hráč z jedničky poslal balón před branku na svého útočníka, který se nemýlil – 6:0. Ani za tohoto stavu naši hráči nerezignovali a snažili se výsledek alespoň zkorigovat. V 17. minutě uvolnil Spilka Sinu, ale ten pálil opět vedle branky. V 19. minutě postupoval středem hřiště Šereš, kousek za vápnem se opřel levačkou do balónu a jeho střela prošla pod tělem brankáře a odrazila se od tyče. Odražený míč stihl obránce soupeře odkopnout do bezpečí. Soupeř se v těchto minutách úporně bránil a vyrážel do rychlých a nebezpečných protiútoků. Při šanci ve 22. minutě nás podržel gólman Relich a po rohu ve 26. minutě nám pomohlo břevno naší branky.Ve 23. minutě jsme předvedli rychlou akci po levé straně, ale Smolák střílel z vápna vedle Ve 32. minutě se nám povedla kombinace, ale Spilkovo přihrávku nedokázal využít Sinu, jehož slabou střelu gólman hostí s klidem chytil. Ve 38. minutě se vyplatilo aktivní napadání soupeře, kdy jsme donutili k chybě brankáře hostí, kterému míč vypíchl Spilka a do prázdné branky se nemýlil – 6:1. Ve 40. minutě se prokličkoval opět Spilka středem obrany, ale jeho střela jen těsně minula soupeřovo branku. Ještě v téže minutě šel balón po ose Tóth, Smolák, Sinu, ale střelu Sinu dokázal brankář bravurním zákrokem vyrazil. K vyraženému míči se dostal opět Sinu, nacentroval balón před branku, střela jednoho z našich hráčů se odrazila od tyče do prostoru před branku, kde byl nejdůraznější Badi, který upravil na konečných 6:2.

V zápase se dařila kombinace, ale soupeř nám dal lekci z produktivity. Konečný výsledek bohužel neodpovídá průběhu zápasu a předvedené hře. Naši hráči odvedli dobrý výkon a snažili se konečně o kombinační fotbal, ale s proměňováním šancí to byla tragédie. V průběhu utkání došlo ke změnám na některých postech a ukázalo se, že změny by mohly mít pozitivní vliv na naší hru. Teď nás čekají tři utkání s týmy, které jsou bodově na nule stejně jako my a doufám, že už konečně náš tým ukáže svou sílu

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Utkání 4. kola SOKOL Horní Jiřetín – TJ Sokol Údlice  1 : 3 (0:2)

Branka: Glavica

Sestava: Kešner – Dobiáš Honza, Smolák, Hrubý, Tóth – Unger, Žáža, Horáček (37. Dobiáš Josef, 67. Sinu), Sinu (30. Korec, 85. Šereš) – Spilka, Glavica

    

     V dalším domácím utkání jsme přivítali dosud neporažené mužstvo Údlic. V úvodních minutách se hra odehrávala především ve středu pole a ani jedno z mužstev se nedokázalo propracovat do vyložené šance. Ve 23. minutě se za šestnáctkou uvolnil Unger a jeho tvrdou střelu brankář Údlic vyrazil na roh. ve 24. minutě jsme nezachytili dlouhý nákop za naší obranu, útočník Údlic tvrdou střelou nastřelil tyč naší branky, odražený míč se odrazil před branku, kde se ho snažil nekompromisně odkopnout stope Hrubý, jehož nepovedený odkop skončil bohužel v naší síti – 0:1. Touto brankou jsme soupeře dostali do hry a na naší branku se valil jeden útok za druhým. Ve 29. minutě zahrával soupeř přímý kop zpoza vápna, střelu Kešner vyrazil před sebe a následná dorážka mířila nad naší branku. Ve 31. minutě jsme chybovali na pravé straně obrany, ale útočník Údlic zakončoval těsně vedle naší branky. Ve 34. minutě mohlo být vyrovnáno, když po rohovém kopu vyhrál Hrubý hlavičkový souboj, ale balón pomalu směřující k brankové čáře stihli obránci soupeře odkopnout. Ve 37. minutě musel hřiště opustit zraněný Horáček. Ve 38. minutě urostlý útočník soupeře vzal balón na půlící čáře, jako nůž máslem prošel středem hřiště až k pokutovému území, ale jeho tvrdou střelu dokázal Kešner vytáhnout na roh. Ve 42. minutě jsme opět chybovali na pravé straně obrany, kde se lehce uvolnil hráč Údlic, který následně naservíroval svému spoluhráči míč před odkrytou branku a bylo to 0:2. Těsně před přestávkou jsme mohli snížit, ale při závaru ve vápně hostí byli důraznější obránci Údlic, kteří balón dokázali odkopnout.

     Ve druhém poločase jsme se snažili o zkorigování výsledku, ale bohužel naše hra byla plná nepřesností a vidět od našich hráčů dvě přesně přihrávky po sobě se rovnalo zázraku. Soupeř se nikam netlačil a ze zajištěné obrany vyrážel do rychlých protiútoků. Ve 25. minutě naši hráči ukázali alespoň zlomek toho, co v nich skutečně je. Spilka ve středu hřiště přebral balón, přes bránícího hráče poslal do ulice skvělou přihrávku na Glavicu, který postupoval z levé strany na brankáře Údlic a střelou na vzdálenější tyč snížil na 1:2. V dalších minutách jsme se snažili o vyrovnání, ale opět nám chyběla finální přihrávka. ve 35. minutě se do šance dostal Sinu, ale jeho lob skončil těsně vedle branky soupeře. V závěrečných minutách jsme ve snaze o vyrovnání vysunuli na hrot i stopera Hrubého, ale žádnou šanci jsme si již nevypracovali. Při hře vabank jsme nezachytili samostatný průnik po levé straně a soupeř ve 45. minutě upravil na konečných 1:3.

     Opět se ukázalo, že máme problém ve středu hřiště, kde jsme prohrávali většinu osobních soubojů a nechávali jsme zde soupeře v klidu kombinovat. V naší hře je spousta nepřesností a tím se sami dostáváme pod tlak. Občas to vypadá, že na hřišti není jeden tým, ale soubor sólistů, kteří nevidí a nebo nechtějí vidět svoje spoluhráče. To co funguje na tréninku, tak zřejmě přestane fungovat v okamžiku, kdy si hráči na sebou obléknou zápasový dres.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

3. kolo SOKOL Horní Jiřetín - volný los

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2. kolo SOKOL Horní Jiřetín : FK Postoloprty 2 : 4 (0 : 1)

Branky: Sinu 2

Sestava: Relich  - Dobiáš Honza, Smolák (70. Kubišta), Hrubý, Vorlík (38. Hammer, 70. Dobiáš Josef) - Sinu, Unger, Žáža, Tóth - Šereš (33. Dobiáš Josef, 58. Vorlík), Spilka

 

V prvním domácím zápase jsme přivítali celek FK Postoloprty. Soupeř přijel pouze s deseti hráči, ale na hřišti to nebylo vůbec znát. Soupeře jsme pustili do vedení už ve 2. minutě, když využil nedorzumění Vorlíka s Relichem a skóroval do prázdné braanky - 0:1. Po úvodním tlaku soupeře jsme se ke slovu dostali v 8. minutě, ale s Ungrovo slabou střelou neměl gólman hostí žádné problémy. V 9. minutě jsme mohli potrestat chybu soupeřova brankáře, který neudržel střelu, ale balón který mu odskočil od hrudi, poslal Šereš těsně vedle. V 10. minutě se na pravé straně skvěle uvolnil Spilka, ale jeho centr skončil po hlavičce Šereše mimo branku soupeře. V 17. minutě Spilka uvolnil ve vápně Šereše, ale ten svou šanci prováhal a nezakončil. Ve 33. minutě bylo horko před naší brankou, ale závar ukončil razatním odkopem Smolák. Zbytek poločasu se dohrál bez vážnějších šancí.

Do druhého poločasu jsme nastoupili s tím, že se porveme o výsledek. Bohužel hned v 5. minutě jsme neubránili průnik po levé straně a soupeř zvýšil na 0:2. V 7. minutě se pěkně uvolnil na pravé straně Žáža, poslal centr na vápno, kde se do balónu opřel z první Sinu a střelou k tyči snížil na 1:2. V dalších minutách jsme byli aktivnější a tlačili jsme se za vyrovnáním. Bohužel přišla 25. minuta, kdy jsme opět nezachytili průnik kapitána hostí, kterého ve vápně skosil náš gólman Relich. Jasná penalta a červená karta pro Relicha. Do branky musel nastoupit Kubišta, který vystřídal zraněného Smoláka. S penaltou si kapitán hostí poradil a bylo to 1:3.  Penalta nás do kolen nesrazila a i nadále jsme se snažili s výsledkem něco udělat. Ve 33. minutě poslal do ulice Vorlík Spilku, který ale střílel těsně vedle. Ve 41. minutě, při naší hře vabank, soupeř doslova rozebral naší obranu a  do prázdné branky zvýšil své vedení na 1:4. My jsme už dokázali pouze snížil, když přímý kop zpoza vápna poslal k tyči Sinu - 2:4.

V utkání jsme předvedli mnohem lepší výkon než v Chomutově, ale pořád doplácíme na zbytečné chyby, které dokáže soupeř potrestat. Vypracovali jsme si dostatek brankových příležitostí, ale s jejich proměňováním máme problém. Do utkání už mohli nastoupit hráči, jejichž hostování se nám podařilo v týdnu dotáhnout do konce. Bohužel jsme nemohli využít zraněného Lukáše Horáčka a Adama Glavici. Většina hráčů ukázala svůj potenciál a věřím tomu, že výkony jednotlivců a tím i celého mužstva půjdou nahoru.  

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1. kolo AFK LOKO Chomutov : SOKOL Horní Jiřetín 3 : 1 (2 : 0)

Branky: Horáček

Sestava: Relich - Dobiáš Honza, Smolák, Horáček, Vorlík - Unger, Spilka, Žáža, Hammer (45. min Dobiáš Josef) - Glavica (75. min Kubišta), Badi

K prvnímu utkání 1. A třídy staršího dorostu jsme zavítali na hřiště týmu Loko Chomutov, který ještě v minulé sezóně hrál ve spojení s AJM Most krajský přebor. Do utkání jsme bohužel nemohli počítat s několika hráči, u kterých se nestihlo dotáhnout do zdárného konce hostování z jejich mateřských klubů a proto jsme museli se sestavou trochu improvizovat. Soupeř se do nás zakousl hned od první minuty a zatlačil nás na naší polovinu. S vypětím všech sil jsme úvodní tlak soupeře přečkali bez inkasované branky. Na většině našich hráčů bylo vidět, že se jedná o jejich první soutěžní utkání na velkém hřišti a nedokázali předvést očekávaný výkon. Vázla nám souhra nejen v obranné, ale i útočné hře. Soupeř nás za náš vlažný výkon potrestal ve 27. minutě, když na střelu k tyči zpoza vápna Relich nedosáhl - 1:0. Ve 36. minutě nás soupeř kombinačně přehrál uprostřed hřiště a s kolmicí za naše obránce si útočník Chomutova poradil na výbornou a sám proti Relichovi nezaváhal - 2:0. Ve 38. minutě jsme se dostali k první střele na branku, když tvrdou střelu Hammera brankář vytáhl na roh. Ve 42. minutě se na vápně soupeře do míče opřel Žáža, ale jeho střela skončila pouze na břevně. Z následného protiútoku jsme mohli inkasovat, ale podržel nás brankář Relich, který dokázal skvěle zakročit proti útočníkovi Chomutova.

Do druhého poločasu jsme udělali dvě změny, kdy Spilka si vyměnil místo s Badim a Josef Dobiáš vystřídal Hammera. Hra našeho týmu se zlepšila a v 56. minutě poslal skvělou přihrávko mezi obránci Žáža do samostatného úniku Spilku, ale ten sám proti brankáři zakončoval levačkou vysoko nad. V 61. minutě se předvedl rozhodčí, když po faulu Honzy Dobiáše na pronikajícího útočníka odpískal penaltu a to i přesto, že ke kontaktu došlo asi 4 metry před vápnem. Bohužel ze středového kruhu nemáte takový přehled. Z penalty se soupeř nemýlil a bylo to 3:0.  V 74. minutě jsme se dočkali našeho prvního gólu v soutěži, když Horáčkovo přímý kop z nějakých 34 metrů skončil v síti - 3:1. V dalších minutách jsme se ještě  snažili o zkorigování výsledku, ale soupeř už nás do žádné vážnější akce nepustil.

V utkání jsme doplatili na velmi špatnou hru v prvním poločase, když jsme na hřišti vypadali jako jedenáctka, kterou jsme posbírali cestou na zápas a která se viděla poprvé až na hřišti. Po změnách v sestavě a vytknutí si chyb z prvního poločasu se hra zlepšila, ale stejně jsme nepředvedli takový výkon, na který toto mužstvo má potenciál. Obrana v čele s gólmanem odvedla, i přes tři inkasované branky, dobrý výkon, i když se nevyvarovala několika chyb. Nutno podotknout, že obranná hra týmu se netýká pouze obranné čtyřky, ale i zbývajících hráčů týmu. V útočné fázi nám vázla souhra a až na pár světlých okamžiků jsme se uchylovali k nakopávaných balónům, které většinou končili u soupeře. Věřím, že jsme si v prvním utkání vybrali nováčkovskou daň a v domácím utkání předvedeme lepší výkon.