DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
aktualizováno: 05.11.2017 19:04:56

SOKOL  HORNÍ  JIŘETÍN  -  FOTBALOVÝ  ODDÍL

Utkání sezóna 2017/2018

BlueBoard.cz
BlueBoard.cz

Utkáni 11. kola Mšené Lázně/Budyně : TJ Sokol Horní Jiřetín 2 : 6 (1 : 2)

Branky: 11.,25. (pen.),46. Spilka, 58. Stříbrný, 75. Hammer, 77. Lenc - 16. Sulovský, 84. Košťál (pen.)

ŽK: Lenc

Sestava: Sapoušek - Hammer, Lenc, Stříbrný, Brejchal - Tóth "K", Kopaničák, Korec, Vorlík - Spilka, Šredl Dominik

Střídající: Biely, Vrána, Křenovský, Končel

V poslední zápase podzimu jsme zajížděli na hřiště do Mšených Lázní. V utkání jsme chtěli získat tři body a zůstat na dostřel třetímu místu v tabulce. V 11. minutě se na vápně dostal k míči Spilka, obtočil se kolem obránce a tvrdou střelou nás poslal do vedení - 0:1. Do dvougólového vedení nás mohl poslat Stříbrný, který po přesném pasu od Korce netrefil na malém vápně hlavou míč. Nedáš, dostaneš se ukázalo v 16. minutě. Soupeř se uvolnil na levé straně a prudkou přihrávku doklepl ve skluzu na vzdálenější tyči útočník domácích - 1:1.  V naší další šanci se objevil Kopaničák, který po přetaženém centru hlavičkoval pouze do břevna. Ve 25. minutě se do vápna prodral Spilka, kterého obránce poslal nemilosrdně k zemi. Nařízenou penaltu Spilka s přehledem proměnil - 1:2. Po krásné uličce od Spilky šel sám na branku Hammer, ale trefil pouze vybíhajícího brankáře.

Do druhého poločasu jsme vstoupili ideálně, když hned v první minutě poslal dlouhým nákopem Stříbrný do úniku Spilku a ten střelou k tyči završil hattrick - 1:3. V dalších minutách jsme kontrolovali hru a v 56. minutě se z dobrých 35 metrů opřel do míče Stříbrný a jeho nechytatelná dělovka skončila v síti - 1:4. Po rohovém kopu se k zakončení prodral Kopaničák, ale hlavičku gólman se štěstím vytáhl na břevno. V 70. minutě důrazný Lenc vypíchl míč stoperovi domácích, ale svpje sólo zakončil střelou do gólmana. V 75. minutě obešel Spilka tři protihráče, přesnou přihrávkou našel na levé straně nabíhajícího Hammera, na jehož křížnou střelu k tyči byl brankář krátký  - 1:5. V 77. minutě napřáhl z 35 metrů i náš druhý stoper Lenc a jeho dalekonosný projektil zastavila až síť domácí branky - 1:6. V 84. minutě fauloval ve vápně Lenc a domácí z penalty stanovili konečný stav na 2:6.

Poslední utkání podzimu jsme zvládli s přehledem a v utkání jsme byli lepším týmem. Brankový rozdíl mohl být i vyšší, ale některé šance jsme nevyřešili ideálně. Vítězstvím jsme si pojistili čtvrté místo po podzimu s náskokem šesti bodů na pátý Klášterec a sedmibodovou ztrátou na první Údlice.

 

Utkáni 10. kola TJ Sokol Horní Jiřetín : FK Postoloprty 5 : 0 (2 : 0)

Branky: 3. Vrána, 6.,64. Spilka, 56. Vorlík, 83. Šredl Jindřich

Sestava: Sapoušek - Hammer, Lenc, Stříbrný, Brejchal - Vorlík, Tóth, Šredl Jindřich - Spilka, Vrána

 

V předehrávce prvního jarního kola jsme na silně podmáčeném hřišti přivítali celek Postoloprt. Do zápasu jsme vstoupili skvěle, když už ve třetí miutě se po přihrávce od Vorlíka dostal ke střele Jindra Šredl, jehož střela se od tyče odrazila k dobíhajícímu Vránovi a ten míč doklepl do sítě. V 6. miutě našel Stříbrný dlouhým nákopem rozeběhnutého Spilku a ten svůj samostaný únik s přehledem proměnil 2:0. Ve své další šanci trefil opět tyč Jindra Šredl. Po rychlé kombinační akci se ve vápně dostal míč k Vránovi, ale jeho střela z jedničky šla jenom do gólmana. Další branku uý jsme v první poločase neviděli a tak se do kabin šlo za stavu 2:0. 

V druhém poločase jsme přidali třetí branku v 56. minutě, když po rohovém kopu přiťukl Vrána míč Vorlíkovi a ten mířil přesně 3:0. V 64. minutě vyrobil minelu stoper hostí a Spilka i svůj druhý samostaný únik s přehledem proměnil. Na těžké terénu jsme se další branky dočkali až v 83. minutě. Akci založil Stříbrný dlouhou přihrávkou po lajně na Spilku, ten obešel obránce a nádhernou přihrávkou našel před odkrytou brankou Jindru Šredla, pro něhož nebyl problém uklidit míč do sítě 5:0.

Utkání se hrálo na těžkém terénu, na kterém se nedalo moc kombinovat. Do zápasu jsme měli k dispozici pouze jedenáct hráčů, ale soupeř byl na tom stejně. Utkání jsme měli po celou dobu pod kontrolou a soupeře jsme nepustili do žádné šance. 

 

 

Utkáni 9. kola TJ Sokol Horní Jiřetín : FK Čechie Hrušovany 25 : 0 (10 : 0)

 

Branky: 4., 75.,79.,85.,88. Šredl Dominik, 14., 31.,46.,54.,57.,62.,64.,68.,81., Spilka Dominik, 42.,52. Kopaničák, 38.,44. Stříbrný, 70.,89. Vrána, 18. Hammer, 28. Biely, 30. Šredl Jindra, 39. Veselý, 66.Křenovský

Sestava: Sapoušek (90)- Hammer (70), Lenc (75), Stříbrný (90), Brejchal (90) - Vorlík (65), Šredl Jindřich (68), Spilka "K" (90), Končel (50) - Šredl Dominik (50), Vrána (45)

Střídající: Křenovský (45), Veselý (65), Kopaničák (65), Biely (45)

V posledním utkání podzimní části naší soutěže jse na domácí hřišti přivítali nováčka, celek Hrušovan. Tým soupeře, poskládaná převážně z hráčů ročníku 2002, inkasoval už ve 4. minutě, když přesný centr Končela uklidil z první do branky Šredl Dominik. Na další branku jsme čekali deset minut, když výkop soupeře od branky vraátil hlavou Vorlík na Spilku a ten se prosadil přesnou střelou k tyči. V 18. minutě zužitkoval špatný výkop brankáře Hammer a bylo to 3:0. Ve 28. minutě se po souhře Hammera a Veselého prosadil střelou z vápna Biely - 4:0. Ve 30. minutě se po narážečce s Kopaničákem dostal k zakončení Jindra Šredl a bylo to 5:0.  Na 6:0 zvýšil Spilka, jehož střela z vápna proklouzla pod tělem brankáři Hrušovan. V posledních sedmi minutách prvního poločasu se v rychlém sledu trefili Kopaničák, Veselý a dvakrát Stříbrný a do šaten jsme šli s desetibrankvým vedením.

Do druhého poločasu jsme šli s cílem si co nejvíce vylepšit skóre a destrukci soupeře započal hned ve 46. minutě Spilka svou třetí brankou Naše vedení rychle narůstalo a po dalších brankách Spilky, Křenovského a Kopaničáka a to bylo v 68. minutě už 17:0. Brankostroj pokračoval a po dvou brankách Vrány, čtyřech Dominika Šredla a deváté branky Spilky se konečné skóre zastavilo na čísle 25:0, čímž jsme překonali nejenom letošní nejvyšší výhru Podbořan, ale i čísleník naší digitální výsledkové tabule.

Proti soupeři z Hrušovan jsme si s chutí zastříleli a v tréninkové tempu jsme dovedli utkání do vítězného konce. Za soupeře nastoupilo hodně hráčů ročníku 2002, kteří v loni hráli ještě za žáky a bylo vidět, že rozdíl mezi hrou na půlku a na celé hřiště je velký.

 

Utkáni 8. kola  FK Slavoj Žatec : TJ Sokol Horní Jiřetín 2 : 0 (0 : 0)

Branky: 56. Svoboda (penalta), 74. Sapoušek (vlastní) 

ŽK: Tóth 85. , ČK: Tóth 86.

Sestava: Sapoušek (90) - Brejchal (90), Lenc (90), Korec (90), Hammer (90) - Končel (65), Tóth "K" (86), Šredl J. (90), Křenovský (45) - Spilka (90), Vrána (20)

Střídající: Šredl D. (50), Dobiáš (65), Biely (20)

Na umělé trávě v Žatci jsme narazili na kombinačně silného soupeře, kterého jsme ale díky naší bojovnosti do většího tlaku nepouštěli. Šance byly na obou stranách, když žatečtí nastřelili břevno naší branky a z dorážky mířili těsně vedle. My jsme hrozili z brejků a brankář Žatce dvakrát zabránil včasný vyběhnutí v zakončení nejprve Spilkovi a potom Šredlovi D. Ve 30. minutě běžel sám na brankáře Spilka, ale střela skončila těsně vedle. Několik minut poté jse nedokázali potrestat špatné vyběhnutí brankáře, kterého obešel Spilka, z úhlu ašel na vápně lépe postaveného Dobiáše., ale ten odkrytou branku netrefil. Do další šance se dostal opět Spilka, ale jeho stařla levačkou se mezi tři tyče nevešla.

V druhém poločase jsme Žatci věnovali penaltu, když Korec zbytečně fauloval protihráče na hranici vápna. Po obdržené brance jsme se snažili o vyrovnání, ale vážnější šanci jsme si nevypracovali. naopak jsme podruhé inkasovali, když se v 74. minutě kutálel míč poblíž brankové čáry, odkud ho chtěl odkopnout Korec, ale naneštěstí nastřelil pouze našeho brankáře Sapouška, od kterého se íč odrazil do branky. Náš závěrečná tlak ukončil svým zbytečným vyloučením Tóth, který běhe dvou miut obdržel dvě žluté a tudíž i červenou kartu a musel předčasně do kabin.

V zápase jsme nebyli horší týmem a soupeři jsme obě branky doslova darovali. Nás opět zklamala koncovka a tak ani s dalším týmem z vedoucí trojky jsme bodovat nedokázali.

 

 

Utkáni 7. kola  TJ Sokol Horní Jiřetín : FK Klášterec nad Ohří 6 : 3 (4 : 2)

Branky: 29.,37. Spilka, 40.,45.,63. Šredl Dominik, 61. Korec - 9. Kuna, 35.,47. Chvojka

ŽK: Sapoušek, Stříbrný, Šredl J. - Bubenčík, Chvojka

Sestava: Sapoušek (90) - Brejchal (90), Lenc (90), Stříbrný (90), Hammer (67) - Končel (46), Tóth "K" (80), Šredl J. (69), Vorlík (63) - Spilka (80), Biely (30)

Střídající: Křenovský (50), Vrána (15), Korec (70), Šredl D. (60)

Na podmáčeném terénu jsme přivítali celek Klášterce. Hosté se dostali do vedení v 9. minutě, když jsme na půlce ztratili míč a útočník Klášterce svůj únik zakončil přesnou střelou - 0:1. V dalších minutách jsme převzali iniciativu a odměnou nám bylo vyrovnání ve 29. minutě. Po rychlé akci se k zakončení dostal Jindra Šredl, gólman jeho střelu pouze vyrazil ke Spilkovi a ten se zblízka nemýlil - 1:1. Ve 35. minutě jsme soupeře lacino pustili opět do vedení, když rozhodčí odpískal nepřímý kop po malé domů. Střelec soupeře po rychlém rozehrání propálil zeď a bylo to 1:2. Na branku jsme odpověděli rychle, když ve 37. minutě rozehrál přímý kop Korec a ve vápně se do vzduchu zavěsil Spilka a jeho hlavička se od břavna odrazila do branky - 2:2. Ve 40. minutě rozehrával rohový kop Jindra Šredl a na vápně byl nejdůraznější Dominik Šredl, který přesnou střelou strhl vedení na naší stranu - 3:2. Ve 45. minutě jsme dobře vyřešili brejkovou situaci dva na dva, kdy Korec zatáhl míč po pravé straně, přesou přihrávkou našel ve vápně Dominika Šredla a ten natřikrát dotlačil míč do sítě - 4:2. 

Do druhého poločasu jsme šli s tím, dát rychlou branku a uklidnit hru. Bohužel ve 47. minutě jsme soupeřův průnik zastavili pouze za cenu faulu na hranici vápna a z přímého kopu soupeř propálil vše, co mu stálo v cestě - 4:3. Obdržená branka nás nakopla a soupeře jsme zatlačili na jeho polovinu. V 61. minutě převzal na půlce míč Korec, namířil si to po levé straně až do vápna soupeře a svoje sólo zakončil přesnou střelou - 5:3. V 63. inutě zahrával rohový kop Jindra Šredl a na jeho přesný centr si ve vápně naskočil Dominik Šredl a hlavou dal svou třetí branku v utkání - 6:3. Utkání jsme už do konce kontrolovali a zaslouženě zvítězili.   

V utkání jsme byli lepším týmem a tři body zůstaly zaslouženě doma. Škoda tří obdržených branek, které jse soupeři doslova darovali. Celkem dobře jsme se vypořádali se stylem soupeře "hrajte všechno na Kunu", který se prosadil pouze jednou, po naší zbytečné ztrátě na půlce hřiště. Zápas se hrál na těžkém podmáčeném terénu a zápas byl spíše o bojovnosti než o fotbalovosti. 

 

Utkáni 6. kola  TJ Tatran Podbořany : TJ Sokol Horní Jiřetín 1 : 0 (0 : 0)

Branka: 89. Kerda

ŽK: 0 - Končel

Sestava: Saapoušek (90) - Brejchal (90), Lenc (90), Stříbrný (90), Hammer (90) - Vorlík (65), Šredl J. (90), Veselý (44), Končel (70) - Kopaničák (90), Spilka "K" (90)

Střídající: Vrána (15), Křenovský (76)

Na půdě lídra naší soutěže jsme neodehráli špatné utkání, ale na body jsme bohužel nedosáhli. Hrálo se vyrovnané utkání s minimem brankových příležitostí. V 11. minutě zahrával přímý kop zpoza vápna Spilka, jeho střelu brankář vyrazil a domácí se dostali do rychlého protiútoku, ale střelu na vzdálenější tyč dokázal Sapoušek vyrazit. V dalších minutách se hrálo většinou mezi šestnáctkami, bez přesného zakončení. Ve 40. minutě se domácím podařil útok po levé straně a střelu z úhlu Sapoušek opět vyrazil mimo branku.

V první minutě druhého poločasu našel přesnou přihrávkou Jindra Šredl za obranou Spilku s Kopaničákem, ale ti sami před gólmanem šanci neproměnili. V dalších minutách dominovaly na hřišti obrany obou mužstev a tak se utkání blížilo k remízovému konce. V 89. minutě jsme zbytečně prohráli souboj na půlce hřiště, následný nákop soupeře jsme odehráli pouze na rohový kop a z rohového kopu se soupeři podařilo, s přispěním našeho brankáře, vstřelit branku - 1:0.

V utkání jsme odvedli velmi dobrý výkon a sahali jsme po bodu. Podařilo se nám eliminovat nejlepšého střelce soutěže, ale v závěru se od nás odklonilo štěstí a soupeři se podařilo po rohovém kopu skórovat. 

 

 

Dohrávka 2. kola  TJ Sokol Horní Jiřetín : TJ Mšené Lázně/Budyně 7 : 0 (4 : 0) 

Branky: 13., 25.,85. Spilka, 19.,44.,83. Stříbrný, 53. Křenovský

ŽK: Veselý - Šanda

Sestava: Sapoušek (90) - Hammer (62), Stříbrný (90), Lenc (90), Brejchal (90) - Křenovský (60), Tóth "K" (65), Šrédl J. (83), Končel (50) - Vrána (45), Spilka (90)

Střídající: Vorlík (45), Biely (45), Šredl D. (40), Veselý (45)

V dohrávce 2. kola jsme na našem hřišti přívítali celek Mšených Lázní, který přijel povzbuzen vysokou výhrou nad celkem Klášterce v minulém kole. Oba celky na tom byly bodově stejně po dvou výhrách a dvou porážkách. Do utkání jsme vstoupili aktivně a ve 13. minutě poslal přesnou přihrávkou Jindra Šredl do úniku Spilku a ten nás přesnou střelou poslal do vedení - 1:0. V 19. minutě rozehrával rohový kop Jindra Šrédl a ve vápně se přesnou hlavičkou prosadil Stříbrný 2:0. Ve 25. minutě se po rychlé kombinaci dostal míč přes Bielyho na Spilku a ten svůj další samostatný únik zakončil přesně - 3:0. Soupeře jsme v prvním poločase nepustili do žádné vážnější gólové příležitosti  a tak se k zakončení dostával pouze při přímých kopech, ale bez výraznějšího ohrožení naší branky. Ve 44. minutě se k sólu nadechl Stříbrný, jeho střelu z vápna dokázal brankář pouze vyrazit zpět na hranici vápna, kde se k míči dostal opět Stříbrný a přesnou střelou k tyči zvýšil náš náskok na 4:0.

V 53. minutě se soupeř dostal po své první gólové šance, když po špatně odehraném míči zakončoval z nějakých deseti metrů, ale gólman Sapoušek dokázal míč vyrazit, doběhnout a bezpečně zalehnout. Při následném protiútoku našel Spilka za obranou rozeběhnutého Křenovského a ten s přehledem zakončil k tyči - 5:0. V 59. minutě uvolnil Jindra Šredl na levé straně Dominika Šredl a jeho křížná střela letěla těsně vedle tyče. V dalších minutách jsme se nechali uspokojit naším vedením a hrála se "kopaná" bez brankových příležitostí. Na vyšší rychlost jsme zapnuli až deset minut před koncem, kdy jsme začali opět kombinovat a odměnou nám byla další branka Stříbrného, který v 83. minutě nadvakrát prostřelil gólmana hostů po přihrávce Tótha - 6:0. Poslední slovo měl Spilka, když v 85. minutě proměnil svou šanci, do které ho uvolnil přesnou přihrávkou Jindra Šredl 7:0.

Po celé utkání jsme byli lepším týmem a soupeře jsme pustili pouze do jedné brankové příležitosti, ve které nás podržel gólman Cápa. V proměňování šancí jsme byli dnes produktivní a nebýt "hluché" dvacetiminutovky ve druhém poločase, tak mohl být rozdíl ve skóre vyšší. Jako dobrá varianta se ukázalo posunutí Stříbrného z hrotu na pozici stopera, kde společně s Lencem odvedl solidní výkon, jenž okořenil třemi brankami a i nadále gólově pronásleduje našeho snajpra Spiku. 

 

Utkáni 5. kola  TJ Sokol Horní Jiřetín : TJ Sokol Údlice 2 : 3 (1 : 2) 

Branky: 29. Šredl Jindra., 90. Spilka - 4.,10. Jíra Michal, 58. Jíra Lukáš

 

Sestava: Sapoušek (90) - Dobiáš (90), Hammer (90), Lenc (90), Brejchal (90) - Vorlík (30), Šredl J.(60), Tóth "K" (73), Křenovský (60) - Spilka (90), Stříbrný (90)

Střídající: Biely, Končel (30), Korec (67), Vrána (10), Kopaničák (30)

Do utkání jsme vstoupili špatně a už ve 4. minutě vystihl útočník Údlic malou domů Hammera a tváří v tvář Sapouškovi se nemýlil - 0:1. A v 10. mintě bylo ještě hůř, když výkop od naší branky se na dva dotyky dostal zpátky za naší obranu a Jíra M. se i napodruhé nemýlil - 0:2. Po druhé brance jsme se probudili a začali jsme do soupeře "šlapat". Soupeř nevěděl kam dřív skočit a na jeho branku se valil jeden útok za druhý. Bohužel v koncovce jsme byli bezzubí a své samostatné nájezdy na gólmana postupně neproměnili Křenovský, Spilka, Tóth ani Korec. Jediným úspěšným zakončovatelem byl Jindra Šrédl, který svůj samostatný únik přesně zakončil ve 29. minutě.

Do druhého poločasu jsme také vstoupili aktivně a v 55. minutě mohlo být srovnáno, když Kopaničák našel z pravé strany na delší tyči osamoceného Stříbrného, ale ten trefil pouze tyč. V 57. minutě propadl míč za naší obranu, útočník Údlic trefil pouze tyč a odražený míč schoval v náručí Sapoušek. Varování jsme nebrali vážně a v 58. minutě se situace opakovala a tentokrát se soupeř nemýlil - 1:3. V 80. minutě po rohovém trefil podruhé v utkání tyč Stříbrný. Soupeře jsme zatlačili n a jeho polovinu, ale snížit se ná podařilo až v 90. minutě, když Spilka střelou z vápna prostřelil gólmana hostí.

Do utkání jsme vstoupili katastrofálně a během deseti minut jsme soupeři darovali dvě branky. potom jsme soupeře přehrávali a aše šance jsme nedokázali proměňovat. V druhém poločase jsme pokračovali v dobrém výkonu, ale díky naší chvilkové nekoncentrovanosti jsme soupeře nechali lehce odskočit na rozdíl dvou branek. Bohužel snížení přišlo pozdě. Utkání jsme prohráli díky naší žalostné koncovce, když jsme šli minimálně destkrát dsami na gólmana a dokázali jsem z toho dát pouze jednu branku. Žalostnou koncovkou jsme devalvovali náš dobrý výkon.

 

Utkání 4. kola  TJ Krásný Dvůr/Kryry : TJ Sokol Horní Jiřetín  3 : 8  (2 : 4)

Branky: 14. , 18. Jambor, 89. Arutjun - 8., 31., 62., 80. Spilka, 22., 29., 75., 81. Kopaničák

 

Sestava: Relich (90) - Brejchal (90), Hammer (90), Lenc (90), Dobiáš (90) - Křenovský (63), Kopaničák (67), Veselý (68), Tóth "K" (83) - Spilka (90), Vorlík (73)

Střídající: Vrána (29), Končel (46), Biely (23)

V Krásném Dvoře jsme šli brzy do vedení, když přihrávka Tótha prošla pod nohou obránce s Spilka své sólo proměnil - 0:1. V 8. minutě se při šanci domácích vytáhl Relich, který dokázal střelu soupeře vyrazit. Ve 14. minutě bylo vyrovnáno, když se v závaru ve vápně nejlépe orientoval hráč domácích a zblízka skóroval - 1:1. V 18. minutě už domácí vedli, když jsme propadli na naší levé straně a ve vápně byli osamocení dva hráči soupeře, kteří si mohli střihnout, kdo z nich akci zakončí - 2:1. Ve 22. minutě si na levé straně pohrál Křenovský s obráncem soupeře a přesným centrem našel ve vápně Kopaničáka a ten přesnou střelou srovnal - 2:2. Ve 24. minutě nastřelil po rohu Hammer tyč. Ve 29. minutě se po autovém vhazování protlačil do vápna Kopaničák a levačkou se trefil přesně k tyči - 2:3. Ve 31. minutě našel obránce "přesnou" přihrávkou Spilku a ten nabídnutou šanci využil - 2:4. 

V druhém poločasu jsme pokračovali v aktivní hře a v 56. minutě nastřelil Končel břevno po přihrávce Spilky.  Další branku jsme přidali až v 62. minutě, když Vrána poslal přesnou přihrávku do ulice na Spiku a ten se přesně trefil k tyči - 2:5.  V 75. minutě zahrával rohový kop Křenovský a Kopaničákovo střela z voleje si našla cestu do sítě - 2:6. V 80. minutě našel přesnou přihrávkou Vorlík Spilku, ten si povodil tři obránce domácích a křížnou střelou překonal i gólmana - 2:7. V 81. minutě se Spilka změnil v nahrávače, když nezištnou přihrávkou našel ve vápně volného Kopaničáka a ten svou šanci nadvakrát proměnil - 2:8. V 89. minutě jsme soupeři darovali třetí branku a tak utkání skončilo 3:8.

V utkání jsme jasně dominovali, i když jsme si v první půli vybrali slabší pětiminutovku, ve které jsme soupeře pustili do vedení. Spousta našich šanci zůstala neproměněná a tak je výsledek celkem "milosrdný". Nelíbil se mi přístup některých hráčů v závěru utkání, kdy se pouštěli do slovních přestřelek se soupeřem a někteří zbytečně komentovali verdikty rozhodčího. I nad poslední brankou domácích by se někteří hráči měli zamyslet. Takový přístup se nám v utkáních se silnějším protivníkem může hrubě nevyplatit.

 

 

Utkání 3. kola  FK Duchcov : TJ Sokol Horní Jiřetín  7 : 3  (5 : 1)

Branky: 9., 63. Nejedlý, 10., 21., 40. Reichel, 22., 82. Fiala,  -  8. Stříbrný, 47. Korec, 57. Spilka, 

 

Sestava: Sapoušek (90) - Brejchal (90), Veselý (47), Lenc (88), Hammer (80) - Křenovský (50), Spilka (90), Korec (82), Tóth "K"(73) - Vorlík (59), Končel (43)

Střídající: Stříbrný (74), Vrána (25), Biely (15), Dobiáš (65)

 

V další venkovním utkání jsme zajížděli do Duchcova, kde jsme se nastačili ano rozkoukat a už ve 2. minutě jsme prohrávali po přesné střele z hranice vápna. V 8. minutě rozehrál rohový kop Korec, přetažený centr vrátil před bránu Hammer a Stříbrný se hlavou z hranice malého vápna nemýlil - 1:1. Bohužel to byl v prvním poločase z naší strany jediný světlý okamžik. Soupeř byl v prvním poločase jasně lepší a díky našemu laxnímu přístupu v poklidu navyšoval svoje vedení. Do kabin se šlo za stavu 5:1.

Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivně a ve 47. minutě se střelou zpoza vápna prosadil Korec a snížil na 5:2. V 57. minutě našel dlouhým nákopem Lenc rozeběhnutého Spilku a ten svůj samostatný nájezd s přehledem proměnil 5:3.  Soupeř byl naší aktivitou zaskočen, ale do sedla jsme ho opět posadili sami, když soupeř v 63. minutě na vápně protlačil míč skrz dva naše hráče a z 20ti metrů zamířil přesně k tyči. Po šesté brance to naši hráči doslova zabalili a soupeř v poklidu dovedl utkání do vítězného konce, když nám v 82. minutě přibalil na cestu ještě jednu branku.

Výkon v prvním poločase byl doslova tragický, soupeř mohl v klidu kombinovat a naši hráči jako by na hřišti vůbec nebyli. V druhém poločase jsme hru zlepšili, z čehož pramenili snížení na rozdíl dvou branek. Bohužel díky našemu nedůrazu v osobních soubojích se soupeř dostal opět do hry a my už jsme utkání jenom "dohráli".

 

 

Utkání 2. kola  TJ Sokol Horní Jiřetín : TJ Sokol Mšené Lázně/Budyně - odloženo

 

Utkání 1. kola  FK Postoloprty : TJ Sokol Horní Jiřetín  1 : 8  (0 : 3)

Branky:87. Pastor /penalta) -  14. Spilka, 39. Kopaničák, 42. Stříbrný, 52. Spilka, 63. Kopaničák, 84. Spilka, 88. Stříbrný, 90. Veselý

 

Sestava: Relich (90) - Dobiáš (90), Veselý (90), Lenc (90), Brejchal (90) - Křenovský (55), Kopaničák (90), Sapoušek (75), Tóth "K" (45) - Vorlík (50), Spilka (90)

Střídající: Stříbrný (40), Šredl (35), Končel (50)

 

V prvním utkání jsem zajížděli do Postoloprt a do utkání jsme nastoupili se čtyřmi nováčky. Dva z nich naskočili rovnou do základní sestavy, kdy Filip Veselý nastoupil na stoperu a Lukáš "Keňa" Křenovský naskočil na křídle. Domácí byli v úvodu aktivněkší, když se dostali do dvou pološancí, ale zakončit nedokázali. Potom jsme začali být aktivnější a soupeře jsem přehrávali. Ve 14. minutě zakončil s přehledem svůj únik Spilka a vedli jsem 0:1. V dalších minutách jsme se dostali do několika šancí, ale koncovka byla mizerná. Ve 39. minutě byl ve vápně soupeře nejdůraznější Kopaničák a zblízka zvýšil naše vedení na 0:2. Ve 42 minutě se z přímého kopu pěkně trefil Stříbrný a bylo to 0:3. Ve 45. minutě se v tvrdém soboji s gólmanem domácích zranil kapitán Tóth a do drihého poločasu již nastoupit nemohl.

V druhém poločasu jsme po sedi minutách vedli už 0:4, když se prosadil altivní Spilka. V 63. minutě proměnil s přehledem svoje sólo Kopaničák a svým druhým gólem navýšil na še vedení. V dalších minutách jsme řádně provětrávali obranu domácích, ale šance jsme trestuhodně neproměňovali. Na další branku jsme tak museli čekat až do 84. minuty, když svůj únik proměnil Spilka. V 87. minutě odpískal rozhodčí nastřelenou ruku v naše vápně a soupeř z penalty snížil na 1:6. V 88. minutě se dokázal podruhé prosadit i Stříbrný, který utekl obráncům a přesně zakončil k tyči. V 90. minutě vybojoval na našem vápně míč Veselý, vyvezl ho až na polovinu soupeře, kde se míč přes Končela a Spilku dostal do vápna, kde byl Veselý nejdůraznější a vstřelil svůj první gól v dorostu.

Po celé utkání jsme byli lepším týmem a domácí jsme díky pozorné obraně nepustili do žádné vážnější brankové příležitosti. Podařilo se nám vstřelit osm branek, ale skóre mělo být vyšší, protože jse spoustu šancí neproměnili.. Všichni hráči odvedli velmi dobrý výkon a nováčcvi ukázali, že budou platnými hráči i s výhledem do dalších sezón.